fbpx

Parcs i Jardins inverteix 47.000 euros en les millores al parc de Sant Rafel demandades a “Ontinyent Participa”

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat les obres de millora del parc de Sant Rafel demandades a “Ontinyent Participa” 2023. L’actuació, que va ser la 5a més votada al procés participatiu d’enguany amb 2113 vots, suposarà una inversió de 47.000 euros, que executarà l’empresa “HPC Ibèrica S.A.” durant les setmanes vinents.

La regidora de l’àrea, S. Gandia, i la presidenta de l’associació veïnal de Sant Rafel, Mª Modesta Pastor, visitaven els espais del parc on s’actuarà. S. Gandia explicava que “en atenció a les peticions de la ciutadania executarem una intervenció molt completa en el que és l’espai verd de major superfície al barri. No sols retirarem i substituir alguns elements que estaven deteriorats pel pas del temps sinó que incorporarem altres de nou, potenciant aquest espai com a punt de trobada i gaudi de la ciutadania”. Així, l’actuació contempla la substitució del paviment en totes les àrees de joc existents (284 m²); l’executaren d’una zona de sorra de 100 m²; retirada de jocs en mal estat; col·locació de nous jocs infantils, seients, taules de pic-nic amb banquetes.

S.Gandia explicava que a més d’aquesta intervenció de gran importància, s’han fet millores en altres parcs del barri, com són el Parc dels Donants de Sang i el Parc de la Casa de Cultura de Sant Rafel. Al Parc dels Donants de Sang s’han invertit 12.000 euros en millores que inclouen l’eliminació d’un dels dos tobogans existents i la modificació de l’altre. Dins d’eixa zona s’ha instal·lat un nou joc que consisteix en un gronxador doble (infantil i bebé). A més, el paviment de seguretat de cautxú se substitueix per un de gespa artificial. Per altra banda, també s’ha reparat la bancada circular correguda que ocupa la part central del parc, construïda amb peces de marbre, procedint-se d’igual forma amb alguns rastells de formigó de delimitar les praderes del parc. Finalment, s’han retirat 3 cm de tota l’àrea coberta d’àrid en la zona central del parc, i posteriorment escampat altres 3 cm de granet blanc, millorant l’estètica del parc i renovant la seua imatge.

Finalment, al parc de la Casa de Cultura també va a fer-se una actuació de manteniment i millora de les condicions de la zona de jocs infantils, amb el canvi integral del paviment seguretat de cautxú, la substitució d’un dels gronxadors que s’havia trencat, i la realització de tasques de pintura en l’altre. La regidora explicava que “a més de ser canvis funcionals, les actuacions que estem executant suposen una millora estètica considerable. Canvis dels quals anem informant puntualment la representació veïnal i amb els que encara treballem per un barri de Sant Rafel d’allò més agradable per a viure”, concloïa.