Gest de l’alcalde en la investidura: la vara de comandament al cel

En les seues dos primeres investidures (2011 i 2015) era habitual vore la figura de Miguel Rodríguez i Chelo Gramage acompanyant el seu fill com tants altres familiars que fan costat als seus quan són nomenats regidors de l’Ajuntament d’Ontinyent. Hui, en la seua quarta investidura consecutiva, el renovat com a alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez Gramage, ha tingut un primer gest molt simbòlic: ha oferit la vara de comandament al cel, en record dels pares absents.

Ha estat, sens dubte, la nota més emotiva en una sessió d’investidura celebrada al pati del Palau de la Vila i on la taula d’edat ha estat presidida pel regidor més jove, Nico Calabuig de Compromís, i el més major, Andrés Navalón de VOX. Un a un han estat nomenats els 21 integrants de la corporació municipal, amb les incorporacions dels nous edils, entre ells els caps de VOX, Andrés Navalon; del PSOE, José Antonio Martínez i del PP, Rafa Soriano

No hi havia marge per a la sorpresa i s’ha imposat la lògica electoral amb els 12 vots del partit Ens Uneix que refrenden Jorge Rodríguez al capdavant del consistori durant els pròxims quatre anys. En el seu discurs d’investidura Jorge Rodríguez ha reivindicat la seua innocència, després de la sentència absolutòria del Cas Alqueria, i ha recordat que el seu pas per la Diputació de València “va suposar un canvi de model que intentarem que perdure”, tot i afegint que “més enllà de les sigles i dels partits estan les persones”