Ontinyent contra el foc torna per a protegir les serres del terme des d’aquest divendres i durant tot l’estiu

“Ontinyent contra el foc”, el programa de voluntariat de vigilància forestal impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent, tornarà a posar-se en funcionament des d’aquest divendres 16 de juny i fins a mitjan setembre, podent ampliar-se fins a octubre en cas d’existir risc elevat d’incendi.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, participava aquest dimecres en la plaça de Sant Antoni de l’acte de presentació de la campanya d’enguany. Gandia, que acudia acompanyada pel regidor de Cultura, Àlex Borrell, donava la benvinguda al voluntariat forestal i tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que s’impliquen en la cura i protecció de l’entorn natural del terme en aquests mesos d’estiu, als quals les altes temperatures a les nostres serres multipliquen el risc d’incendis”, així com per al personal tècnic municipal que coordina el programa.

Sayo Gandia posava en relleu la importància “de comptar amb persones que es vinculen a aquesta iniciativa any rere any, fent un esforç que inspira i anima a altres de noves que s’afegeixen”. La regidora recordava que les persones interessades encara poden inscriure’s en el programa a través de la web municipal www.ontinyent.es a l’apartat Ajuntament-Àrees-Medi Ambient, on es troba el full d’inscripció a enviar a ontinyentcontraelfoc@hotmail.com.

Com cada any, els voluntaris i voluntàries compten amb facilitats i incentius com ara la cessió d’un vehicle tot terreny; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya. Participar, a més, comporta una assegurança d’accidents que cobreix l’Ajuntament, i no es requereix més temps que el que cadascú puga oferir. Els menors d’edat poden participar comptant amb una autorització de pare, mare o tutor/a.