Gran afluència en un fòrum laboral a Ontinyent

L’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent, ACTAIO, juntament amb l’Ajuntament d’Ontinyent, ha realitzat a Ontinyent el ‘Fòrum d’Orientació dels Treballs amb Futur’, que es va celebrar a la Sala Gomis el divendres 26 de gener des de les 09´30 h fins a les 13´30 h, amb l’objectiu que l’alumnat conega les tendències de futur dels treballs que existeixen actualment en el territori.
Aquest fòrum naix de la necessitat d’exposar la direcció cap a la qual es dirigeixen les empreses, així com el seu sector i activitat empresarial, enfocada a l’alumnat en edat de prendre decisions formatives i que resulta molt important conéixer com serà el futur del treball, les noves relacions laborals, com està afectant i afectarà l’automatització i la innovació, etc. i tot això explicat per persones expertes en representació d’empreses de la Vall d’Albaida de diferents sectors i activitats.

El Fòrum es va dividir en dues activitats diferenciades, d’una banda, la visita de l’alumnat als estands de diferents empreses del territori, on els seus professionals van actuar com a agents orientadors, explicant les tendències de futur més rellevants de l’activitat que desenvolupen dins del seu sector, així com l’evolució dels treballs i ocupacions que es demandaran en un futur. Durant eixe mateix temps, en una sala contigua, s’anava realitzant una ponència sobre innovació i tecnologia impartida per Alicia Olcina, Agent d’innovació d’INNOVALL.

L’esdeveniment es va iniciar a les 9´30 h amb l’acte d’inauguració de la mà de Ferran Gandia, regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent. Seguidament, els/les alumnes van poder escoltar els diferents professionals de les empreses que van participar amb els seus respectius estands. En aquest fòrum van participar les següents empreses: Divertiment S.L., SADA Servei d’Ajuda Domiciliària, ESET, Vivers La Baronia, Construccions Francés, Jofesa Imagine Systems, IMASD, SystemPack, SG Llar i a més, vam comptar amb la participació de LABORA.
Van participar huit centres educatius amb aproximadament 350 persones, entre alumnat i professorat, repartits en diversos torns. Els centres que van assistir van ser sis d’Ontinyent: Col·legi Concepció, Col·legi Puresa de Maria, Col·legi Hogar Parroquial San José, IES l’Estació, IES Jaume I; a més de l’IES Porçons d’Aielo del Malferit i l’IES Serra Mariola de Muro d’Alcoi.

Com a clausura del fòrum, va ser Javier Cabedo, president de COEVAL qui va dedicar unes paraules a l’alumnat assistent i va agrair a les empreses la seua participació. Amb la seua intervenció es va donar per finalitzada l’activitat.