Guia per a seguir tots els actes del 9 d’Octubre hui a Ontinyent

Els treballadors que van estar en primera línia amb la DANA i la Covid-19 i el periodista recentment mort Josep Antoni Mollà seran els homenatjats per l’Ajuntament d’Ontinyent hui 9 d’Octubre
Així ho aprovava per unanimitat la Junta de Portaveus de l’Ajuntament. Es tracta de reconéixer als diferents professionals que van tenir i tenen encara especial protagonisme en les situacions provocades per la DANA i la Covid-19, com ara els professionals sanitaris, Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, el Departament Municipal de Serveis Socials, el Departament d’Obres i Serveis Municipals (inclosos els serveis de neteja i parcs i jardins, i el servei de neteja d’edificis i instal•lacions municipals) així com a les entitats voluntàries, i en concret a Protecció Civil, Creu Roja i Càritas.
D’altra banda, en la Junta de Portaveus s’acordava també unànimement recollir la proposta ciutadana, a la qual de primeres va donar suport Compromís per Ontinyent, de fer un reconeixement pòstum al periodista Josep Antoni Mollà. Aquesta proposta respon a una iniciativa sense precedents, presentada en el registre d’entrada del consistori, que pot obrir una porta a la participació ciutadana en futur també en aquest àmbit.
Sala Gomis
L’alcalde explicava que aquest any la celebració del 9 d’Octubre “serà molt estranya”, de primeres perquè l’acte d’enguany presentarà la novetat del trasllat del Ple Institucional des del Palau de la Vila, on era habitual, a la Sala Gomis, per tal de garantir la distància física interpersonal. A més hi haurà aforament limitat amb invitació prèvia així com especials mesures de seguretat i control d’accessos. Un escenari atípic per a un any atípic.

L’acte tindrà lloc a les 12 i al llarg del matí es celebraran diferents passacarrers pels barris de la ciutat. La celebració del 9 d’octubre a Ontinyent inclourà fins a quatre passacarrers simultanis als diferents barris de la ciutat, en substitució de la processó cívica que acompanyava les autoritats des de la Plaça Major fins el Palau de La Vila. És una de les principals novetats de la programació prevista per a la celebració de la festa dels valencians i valencianes a la capital de La Vall d’Albaida.

Els actes institucionals començaran a les 10:30 hores a la Sala Gomis amb la representació del “Ball de l’Aguila” a càrrec de l’Associació de Gegants i Cabets acompanyats pel grup de percussió i dolçaines “La Colla”. A la mateixa Sala Gomis tindrà lloc a les 11:00 hores el Ple Extraordinari del 9 d’octubre, al que d’acord al protocol COVID sols es podrà accedir presencialment amb invitació prèvia, i que serà retransmès en directe per les xarxes socials municipals i Comarcal TV. Acte seguit, a les 12:00 hores, tindran lloc els 4 passacarrers simultanis als barris de la ciutat, a càrrec del grup de percussió i dolçaines La Colla al barri de Sant Josep; el grup de xirimiters i tabaleters “El Regall” al barri de Sant Antoni; el grup de percussió i dolçaina El Raval al barri de Sant Rafel; i el grup de música Menestrils al barri del Llombo.

Ja de vesprada, hi haurà balls populars a les 19:00 hores a la Plaça de l’AJuntament amb el Grup de Danses d’Ontinyent; i el concert “Una nit a la Sarsuela” a les 20:30 hores a la Plaça de Sant Domingo amb la secció de percussió de la SUAM d’Ontinyent.