Mor Sergio Pomar, l’empresari compromés amb el territori

Aquesta nit ens ha deixat als 63 anys d’edat Sergio Pomar, un dels empresaris emblemàtics del canvi de segles a Ontinyent. Fundador de l’empresa INEL a l’any 1987, Pomar ha destacat, fonamentalment, pel seu caràcter emprenedor i associatiu.

Preocupat per la innovació i la sostenibilitat va ser un dels impulsors de les energies alternatives com la solar a la nostra zona, al mateix temps que des de la seua empresa es desenvolupaven projectes creatius per a la gestió domòtica dels habitatges. Membre de la Asociación de Empresarios Instaladores Eléctricos y Telecomunicaciones de Valencia, (ASELEC), una organització empresarial independent en la qual s’agrupen més de 950 empreses d’instal·lacions elèctriques que ocupen més de 6000 treballadors, en 2015 va ser nomenat president de la Federación Nacional de Instaladores Eléctricos (FENIE), que després va derivar en la marca corporativa FENIE-Energía. Als darrers anys, Sergio Pomar havia estat al front de la Fundació de FENIE.

Però Sergio Pomar ha estat un empresari que ha trencat els vells cànons. Persona compromesa amb el seu temps i el seu territori, se li reconeix un esperit de mecenatge que està al darrere de molts projectes i iniciatives culturals i socials, fonamentalment, a la ciutat d’Ontinyent. La seua participació a les associacions empresarials sempre ha estat guiada per reinvidicar la millora del benestar social al nostre territori.