Héctor Tolsá, al Top30 el Campionat del Món de Triatló Junior

Este dijous, 13 de juliol, el triatleta ontinyentí que ve despuntant des de fa anys, Héctor Tolsá, ha participat al Campionat del Món de Triatló Junior celebrada Hamburg.

Aquesta competició, emmarcada en una setmana on els millors triatletes del món es donen cita en la ciutat alemanya, s’ha disputat en distància sprint: 700 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme i 5.000 metres de carrera a peu.

Pel que fa a la natació, l’ontinyentí ha completat el primer segment del triatló en 9 minuts i 59 segons, sent el triatleta número 59 en eixir de l’aigua. Sobre la bicicleta, Tolsá ha remuntat 29 posicions, col·locant-se el 30 i retallant més de 15 segons a l’hongarès Márton Kropkó, dominador de la prova fins el moment de començar la carrera a peu.

Héctor Tolsá ha afrontat l’ultima part del triatló començant a córrer a 43 segons del primer esportista. Després d’una carrera a peu que ha durat per a l’ontinyentí 15 minuts i 49 segons, Tolsá ha creuat la meta sent el 27 classificat. Cal recordar que Tolsá, amb 17 anys, pertany al grup d’edat de la categoria juvenil, per la qual cosa ha hagut de competir contra esportistes més majors.