Ens Uneix es vota a si mateixa i la Diputació és per a Vicent Mompó (PP)

S’ha complit el guió: la presidència de la Diputació de València ja està en mans del popular Vicent Mompó. El bloc progressista ha votat, amb 15 suports (12 del PSPV i 3 de Compromís), al candidat socialista, Carlos Fernández Bielsa. Per la seua banda, el bloc de dretes ha sumat els mateixos vots, 15 (13 del Partit Popular i 2 de VOX), per al candidat del Partit Popular. L’únic vot a favor d’Ens Uneix no desfeia l’empat, per tant, en no haver-hi majoria absoluta, en segona voració, com que el PP és la força més representada, ha obtingut la presidència.

No era una sessió més, era la sessió esperada, que decidia el signe del govern de la institució provincial, i Ens Uneix, el partit de Jorge Rodríguez, era decisiu en la constitució del govern de la Diputació, però finalment la seua representant, l’ontinyentina Natàlia Enguix, optava per votar-se a ella mateixa com havien avançat, decantant la balança cap a la dreta.

Enguix estava acompanyada del líder del seu partit i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, així com del cap del gabinet d’alcaldia a Ontinyent, Ricard Gallego i d’un autobús sencer de regidores i regidors, amics i familiars que han volgut donar el suport a la diputada i també fer-se visibles en l’entitat provincial.

Per tant, Jorge Rodríguez tornava a la institució que va presidir -aleshores sota les sigles socialistes- com a expresident i després d’haver deixat el càrrec en el seu dia, per estar imputat en el Cas Alqueria, del que ha sigut absolt en la sentència de l’audiència provincial, recorreguda.

Un acte institucional que comptava amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón; la delegada del Govern d’Espanya, Pilar Bernabé; l’alcaldessa de València, Mª José Català i la presidenta de Les Corts, Llanos Massó, així com els alcaldes de la Vall d’Albaida de l’Olleria, Aielo de Malferit, Castelló de Rugat i Bocairent, entre altres.