Héctor Tolsá, quart d’Europa, a l’European Youth Triathlon

Fa tan sols uns dies, l’ontinyentí Héctor Tolsá era notícia per representar Espanya al Mundial de Triatló Junior d’Hamburg, sent encara esportista de categoria juvenil. Hui, divendres 21 de juliol, el triatleta de la capital de la Vall d’Albaida ha tornat a vestir-se el trimono de la selecció nacional per a participar a l’European Youth Triathlon celebrat en Banyoles (Gerona).

Aquest campionat europeu s’ha disputat en distància supersprint, la qual està formada per un primer segment de 300 metres de natació, una part ciclista de 8 quilòmetres i una carrera a peu de 2.000 metres.

Després d’una natació sense sorpreses, un grup de tres triatletes ha iniciat el bloc ciclista tractant de marcar diferències. No obstant això, gran part dels competidors, entre els quals es trobava Tolsá, han aconseguit connectar amb els caps de carrera, el que ha provocat que la carrera a peu fora decisiva per als resultats.

L’ontinyentí ha sigut el primer en arribar a la zona de transició en bici i el primer en eixir a córrer. Finalment, i després d’haver corregut al capdavant amb tres francesos, un israelià i un belga, ha completat la prova en un temps total de 20 minuts i 11 segons, sent el quart classificat.