Xancletes, cues llarguísimes i més vot per correu a Ontinyent

Jornada inusual d’eleccions generals en l’estiu que ha deixat estampes úniques de gent votant en banyador, xancletes i roba més de platja, piscina o Pou Clar. Però també imatges insòlites les que s’han vist en alguns col·legis electorals per l’agrupament d’alguns d’ells. Tot venia motivat per les condicions on habitualment s’exerceix el vot. Així, els votants del Vicent Gironés, de l’escoleta annexa i del Xalet de les Boles, per exemple, han estat desviats al nou Centre Cívic del barri de Sant Josep (club del jubilat de Caixa Ontinyent, en el carrer José Iranzo). Allà s’han vist les escenes de cues més llargues amb demores que superaven la mitja hora d’espera. En una taula n’hi havien 900 persones inscrites, prou per damunt d’anteriors convocatòries.

A hores d’ara ja ha començat el recompte. Primerament les paperetes del Congrés. Després les del Senat. Cal destacar que també a Ontinyent s’ha fet notar l’increment dels vots per correu.

A les 12 del migdia, segons el primer tall informatiu de la participació, aquesta era del 52% a la ciutat, mentres que a les 18 hores, apenes dos hores abans de tancar-se els col·legis electorals estava situada en un 61,5%, prou per damunt de la mitja estatal.

L’última de les convocatòries generals, el 10 de novembre de 2019, Ontinyent va registrar una participació del 74%. Tot i que podria considerar-se alta, cal apuntar que en abril d’eixe mateix any, quan es van produir les primeres generals que van haver de repetir-se, la participació havia arribat al 80%.

Mireu en el següent vídeo com estava el Centre Cívic de Sant Josep, al carrer José Iranzo al migdia.