Hui acaba el judici contra l’alcalde pel cas Alqueria

Després de 73 dies. Des del 19 de setembre que va començar. Hui està previst que acabe la vista oral que s’ha seguit a la secció primera de l’Audiència Provincial de València contra l’alcalde Jorge Rodríguez i els altres encausats pel denominat cas Alqueria. Si no sorgeix cap imprevist hui quedarà vist per a sentència.

Serà el torn per a l’advocat Manolo Mata, ex sindic socialista a Les Corts i que defensa al que era director de l’àrea d’estudis i planificació de Divalterra, Víctor Jiménez, serà l’últim en intervindre en aquest procés. Encara quedarà un torn per als imputats que tenen dret a exercir l’última paraula. La sessió comença a les 10 hores al Palau de Justícia de València.

Si es segueixen els horaris previstos serà l’últim capítol d’un judici que ha durat prop de dos mesos i mig. Durant aquest temps s’han portat a terme fins a 23 sessions, entre les prèvies i les pròpies de la vista oral. Per la sala han desfilat testimonis i pèrits de les parts que han intervingut. Cal recordar que algunes compareixences es van desestimar, com és el cas de l’actual president de la Diputació Toni Gaspar o l’ex alcalde de Gandia i ex cap de gabinet de Diputació, José Manuel Orengo.

Després d’unes últimes setmanes de conclusions tant de la fiscalia com de les defenses dels imputats, ara el tribunal haurà de prendre una decisió sobre si han quedat acreditats els delictes de prevaricació i malversació de fons i si això pot comportar responsabilitats cap als acusats.