Hui, homenatge a la Falla dels Juniors de Sant Josep

Un 19 de març de 1961 es posava la primera pedra del que havia de ser la nova parròquia de Sant Josep. A poc a poc aniria creixent al seu voltant el barri més populós de la ciutat. Mentrestant, la nova comunitat parroquial iniciava les seues activitats als locals de l’Ermiteta. Posteriorment, es va traslladar, de manera provisional, a la capelleta del carrer Martínez Valls. Des dels inicis ja va prendre molta força un moviment que aglutinaria la vida, els jocs i les iniciatives dels xiquets i xiquetes. El centre junior es convertiria en un dels grans motors de Sant Josep. En 1973 van idear plantar una falla per recaptar fons per al que, aleshores, era l’activitat central del curs: els campaments.
Aquella falla primitiva va anar evolucionant a monument. Al seu voltant van anar creixent activitats lúdiques i festives. Hui, la Falla dels Juniors de Sant Josep concentra el punt de mira de tota la ciutat d’Ontinyent cada 19 de març.
Encara que des de l’any passat no s’han pogut culminar unes festes falleres, des de El Periòdic d’Ontinyent, aquesta nit anem a retre un homenatge al paper que ha desenvolupat tant l’activitat fallera com el mateix centre junior al barri i a la pròpia ciutat.
Ho farem amb un programa especial que s’emetrà a través del nostre canal Facebook. Serà a partir de les 20 hores, quan hauria d’haver-se celebrat la Nit de la Cremà. En directe, streaming des de la parròquia de Sant Josep. Amb protagonistes del propi centre junior i de la festa fallera.
Parlarem del passat i, sobretot, del present i del futur dels juniors i les Falles a Ontinyent. I preparem una sorpresa final que es descobrirà durant el programa.