Demanen aprofitar la suspensió d’AstraZeneca per replantejar la vacunació del professorat

L’Ajuntament d’Ontinyent ha sol•licitat formalment a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que aprofite la suspensió de la injecció de les vacunes d’AstraZeneca per a replantejar el Pla de Vacunació del Professorat, proposant que el personal docent dels 34 municipis de la Vall d’Albaida siga immunitzat en la capital de la comarca.

Segons es planteja en una carta de l’alcalde Jorge Rodríguez remesa a la Conselleria, l’administració autonòmica pot utilitzar el mateix lloc que s’inclourà en la vacunació massiva de tota la població dins dels llocs que l’Ajuntament ha oferit reiteradament a Sanitat. El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha seleccionat inicialment la Sala Gomis com a possible espai per a aquesta vacunació, lloc que ja es troba disponible a hores d’ara. Segons les informacions de què es disposa, la vacunació per al professorat i el personal auxiliar serà a partir d’abril, data en la qual està prevista la vacunació massiva a la resta de la població, on es preveu utilitzar aquestes dependències.

Jorge Rodríguez explica en la missiva que “hem de ser conscients que deixar sense punt de referència de vacunació a la comunitat educativa d’Ontinyent, així com a altres comarques d’interior de la Comunitat Valenciana, deixa en mal lloc les polítiques que des de la Generalitat estan posant-se en marxa contra el despoblament de les comarques d’interior. En aquest sentit, reiterem la necessitat d’un replantejament del pla de vacunació del professorat per a incloure un punt de vacunació a Ontinyent”, exposa el primer edil.

Cal recordar que el Consell Escolar Municipal ja va enviar amb el suport de l’Ajuntament una petició perquè Ontinyent i la Vall d’Albaida estigueren en el llistat de pobles i comarques amb punt de referència per a les més de 1.500 persones que han de vacunar-se. En l’escrit es mostrava el malestar pels desplaçaments innecessaris que comporta el Pla de Vacunació previst per l’Administració Autonòmica, suposant un cost extra als centres educatius, amb el trastorn afegit a alumnat i famílies. Amb les dades publicades, l’afectació podria arribar a ser de 3000 alumnes que no podrien anar als seus centres a fer ús de les instal•lacions.