Igualtat destina més d’un milió d’euros a Albaida per a la construcció d’un centre de dia

Igualtat destina més d’un milió d’euros a Albaida per a la construcció d’un centre de dia La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat 8.351.298 euros als ajuntaments de Gata de Gorgos, la Pobla de Vallbona, Casinos, Albaida i Aras de los Olmos per a la construcció d’infraestructures destinades a persones majors. Concretament, es delega a l’ajuntament d’Albaida les competències per a la construcció d’un centre de dia també per a persones majors amb un finançament d‘1.131.802,19 euros.

Es tracta d’una delegació de competències en matèria d’infraestructures de serveis socials dins del Pla Convivint de la Generalitat, que permet finançar les actuacions tècniques necessàries per a la construcció de cinc centres de dia per a persones majors en situació de dependència i un centre especialitzat d’atenció a majors.

El DOGV publica les resolucions de delegacions de competències que s’emmarquen en la línia de col·laboració entre administracions impulsada per Igualtat dins del Pla Convivint, per a dotar a la Comunitat Valenciana d’una xarxa d’infraestructures que consolide l’estat social valencià d’acord amb les necessitats reals detectades.

Pla Convivint

El Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 contempla una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com les persones majors, amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental.

A través del pla s’impulsarà la construcció de centres públics i la reforma d’instal·lacions que, en molts casos, portaven més de 30 anys sense cap mena d’actualització i que ara s’adaptaran als nous models convivencials que inclouen els aprenentatges adquirits durant la COVID-19 i que situen a les persones en el centre.

L’objectiu és garantir que tots els departaments de serveis socials tinguen, almenys, un recurs de cada tipologia i que hi haja un recurs públic a menys de 20 minuts si és diürn i a 30 si és residencial, és un altre dels aspectes del pla destacats per la vicepresidenta, qui també ha remarcat el seu caràcter ecologista i de foment de l’accessibilitat universal.