Perquè els nous temps exigeixen noves maneres de venda, l’empresa ontinyentina Inase dóna solucions als negocis, en un entorn cada vegada més globalitzat i digitalitzat, en el qual ha irromput la pandèmia, que ha tallat la possibilitat de promocionar-se de manera presencial, però al mateix temps ha servit de revulsió, respecte de l’impuls dels canals de negoci virtuals, que arriben per a quedar-se.
Dins de la seua marca inaCátalog han creat un nou model de venda, que és l’alternativa a les visites presencials per a generar negoci de manera digital. Es tracta de Live Shopping i Showrooming, un accés virtual a un espai, producte o experiència que l’empresa vulga comercialitzar. Són audiovisuals ‘eVideo Comerce’, en els quals “es toquen les emocions, que són a les quals intervenen a l’hora de fer una compra”, explica Adolfo Álvarez, director digital d’inaCátalog.
El més fàcil és entendre-ho en exemples. Així, Santi Prieto, xef dels restaurants Sents i La Cuina, mostra en un vídeo l’elaboració de tres plats i, mentre el client el visualitza, pot adquirir, sense eixir-se de la pàgina on es mostra l’audiovisual, la matèria primera que usa per a cuinar (verdures i oli d’oliva, entre altres), els aparells que està utilitzant i fer una reserva per a acudir als seus restaurants. Aquesta és una compra experiencial a través de la visualització en 360é dels productes en acció. Es tracta d’una Action Room Virtual. Una altra alternativa de compra virtual és aquella en la qual una persona especialista explica al client de forma detallada els avantatges dels articles en venda o promocionats.
De la mateixa manera que en l’exemple anterior, es poden adquirir els objectes sense haver d’eixir de la pàgina on s’està veient el vídeo. En aquest cas és una Expert Room Virtual. Aquestes són les dues eines més innovadores que es completen amb Showrooms virtuals, que són tota una alternativa virtual a les fires, en les quals l’usuari pot desplaçar-se per tot l’establiment per a comprar els articles amb un clic, i els Fitting Rooms virtuals, en els quals, el comprador pot veure, per exemple, com li para a un model una peça de roba i que l’ajude en la seua decisió de compra.
La pretensió d’inaCátalog, és com detalla Adolfo Álvarez: “Llançar una solució a l’abast de tots, per davall dels costos de les diferents alternatives que hem contemplat i aplicable a qualsevol classe de negoci, tant xicotet com gran. Per tot això, és una eina que ajuda a la digitalització, entesa com augmentar la rendibilitat de l’empresa, ampliar les zones d’influència i augmentar la capacitat de negoci”.
Aquestes eines són les que acaba de llançar aquesta companyia ontinyentina, però compta amb una altra classe de solucions digitals el propòsit de les quals és “multiplicar les vendes en tres mesos”. Objectiu que aconsegueixen, segons informen des d’inaCátalog, “el 71% dels clients que contracten aquest tipus de productes”. Segons explica el director digital, l’activitat comercial de l’empresa és fonamentalment d’àmbit nacional, encara que tenen usuaris en 103 països.