Incendi al paratge de la Covalta d’Albaida

El paratge de la Covalta està patint un incendi, previsiblement, per culpa d’un llamp caigut durant la intensa tempesta d’aquesta vesprada. Ja s’han mobilitzat bombers per a intentar controlar-lo el més prompte possible. Aquest incendi s’ha ocasionat en un moment en què s’ha originat una tronada que circula per la nostra zona amb un fort aparell elèctric. Les condicions meteorològiques podrien facilitar l’extinció natural d’aquest foc, amb l’aigua i pedra que s’ha registrat com a precipitació, encara que també dificulten l’acció dels operatius desplaçats. Les altes hores de la vesprada-nit impedeixen l’actuació dels mitjans aeris.

De moment, segons informa Emergències 112 de la Comunitat Valenciana ja s’han desplaçat fins al lloc dos unitats de bombers forestals, dos autobombes i un agent medioambiental.

Una unitat de volunaris contra els incendis forestals d’ACIF Vall d’Albaida ha anunciat que s’ha mobilitzat per acometre les tasques d’extinció d’un incendi que avança de manera perillosa.

Fotografia: David Navalón per a El Periòdic d’Ontinyent