Reformaran l’IES Jaume I dotze anys després de la seua construcció

La Conselleria d’Educació confirma l’ampliació del Pla Edificant a Ontinyent amb la reforma de l’IES Jaume I. Per tant, assumeix la proposta plantejada per l’Ajuntament ateses les demandes del Consell Escolar Municipal i a la comunitat educativa del mateix centre. Finalment, Ontinyent invertirà un milió d’euros en l’Institut d’educació secundària Jaume I. El regidor d’Educació, destaca que amb aquesta reforma “s’actuarà al 100% dels centres educatius d’ensenyament públic a Ontinyent, amb una inversió que superara els 36 milions d’euros complint amb totes les demandes que van ser lliurades a la Conselleria d’Educació en 2015″.

Actuacions

En la memòria presentada consten una sèrie d’actuacions pressupostades inicialment en un milió d’euros. Entre les actuacions plantejades s’inclouen la reparació i adequació del sistema d’evacuació en la xarxa pluvial per a les humitats detectades en les cobertes i l’adequació del sistema de la xarxa residual amb el canvi i la construcció d’una nova xarxa. Així mateix, també es contempla la construcció de noves zones educatives, la instal·lació d’una xarxa wifi per a tot l’edifici i el canvi d’il·luminació de tubs fluorescents per tubs de LED.

L’IES Jaume I és un centre construït en 2010, malgrat tenir tan sols dotze anys, presenta moltes mancances, “després d’haver-lo coordinat amb l’equip docent, feia falta una reforma perquè l’alumnat dispose d’unes instal·lacions de la qualitat més gran possible”, explicava Borell.

Obres del Pla Edificant

Fins al moment el Pla Edificant ha suposat l’execució d’obres en l’IES Pou Clar, CEIP Lluís Vives, CEIP la Solana, CEIP Carmelo Ripoll i CEE Vall Blanca. D’altra banda, han començat les obres en el CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls. Una vegada finalitzen les obres del CEIP Martínez Valls començaran les del CEIP Vicent Gironés. A més, Ontinyent, està a l’espera de la delegació de competències del mateix IES Jaume I, el Conservatori Professional Gomis i la redelegació d’IES l’Estació.