Inclou un llibre en la teua carta als Reis Mags

Un llibre és una molt bona idea per a regalar en aquestes dates i també la resta de l’any. A Ontinyent són moltes les novetats en publicacions que, segons les preferències i les aficions, són per a tindre-les en compte a l’hora d’escriure les cartes als Reis Mags.

La novetat més recent és la dels germans Jordi i Kike Mollá, Ontinyent rural. Lligams d’història i societat. Una edició molt acurada a càrrec de Xavier Mollà, que revisa, amplia i millora els treballs que els germans Mollà han anat divulgant en els últims temps en la seua pàgina i en les xarxes socials sota el nom ‘Ontinyent rural’ i que constitueixen el Volum I. Tot complementat amb fotografies i un article inèdit sobre la família Descals: ‘Del molí a la fàbrica de gel’. Una molt bona oportunitat per escabussar-se en les joies patrimonials i familiars d’un Ontinyent en certa manera desaparegut, però que explica la nostra societat actual.

També en clau de recuperació de memòria col·lectiva, Pep Mollà i Dòria ha recopilat informació sobre com era la vida en el camp en Masovers. Una forma de vida que ja no existeix. En aquesta ocasió l’edició és obra de Cesc Biosca i recull les relacions socials; les rutines i feines al llarg de l’any; l’estil de vida; les principals heretats i alguns dels seus protagonistes, així com el procés de desaparició i la decadència del camp.

Per aquells i aquelles als quals els agrada cuinar o volen iniciar-se en aquest art, tenen un recull de receptes per a xuclar-se els dits en Las recetas de Loli Aparicio. Si cocinas con amor se nota en el sabor. Aquest llibre està a la venda en la Tenda Solidària del Trévol, perquè el que es recapte anirà destinat a aquesta entitat que treballa per la integració de les persones amb discapacitats.

En clau solidària també s’han presentat recentment dues publicacions que tenen el mateix objectiu: educar en la integració de les persones amb discapacitats. Per un costat, Nuria Espert Más, ha donat a conéixer el seu conte Adita, il·lustrat per Elena Gromaz. La història està inspirada en una persona amb síndrome de Down que sap mirar amb els ulls del cor. Es mescla fantasia i diversió amb un missatge que transmet molts valors. Els beneficis de la venda del conte són per a l’associació valenciana DOWNVAL Treballant Junts.

Per un altre costat, s’acaba de presentar la segona edició de La llave mágica de Ángel, de Laura Cebrián, perquè la primera, que constava de 750 exemplars, es va esgotar en dos mesos. Aquesta història positiva sobre la diversitat funcional és en la segona edició una autopublicació, amb la col·laboració del Trèvol, i el 50% dels beneficis iran destinats a la Fundació tutelar.

La particularitat d’aquesta segona edició és que s’han publicat 1.000 llibres en castellà i 150 en anglés. Una bona eina que ja s’està treballant en les escoles per entendre la discapacitat com un fet natural.

Per part de l’Associació Veïnal el Llombo i el seu segell de publicacions destaquen com a novetats la reedició del treball ‘Làmines de Joan Barberà’, en un format gran en el qual els dibuixos d’aquest ontinyentí, que es troba molt a faltar, llueixen amb tota la seua esplendor. I Els meus anys d’infantesa, de Josep Ramon Vidal Esteve.

Un altre dels títols d’autors locals que s’ha presentat recentment és El amante universal, d’Alejandro Salvador. Una novel·la divertida i per moments melancòlica, que parla sobre sexe, desig, humor i fracàs. Una gran varietat de títols, gèneres i estils per a regalar lectura aquest Nadal.