Instal·laran panells fotovoltaics d’autoconsum al CIM de Sant Rafel

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de Sostenibilitat, ha projectat la instal·lació de 80 panells fotovoltaics d’autoconsum al Centre Integral de Majors del barri de Sant Rafel, dins la línia que ve duent-se a terme de foment de l’autoconsum i autoproducció energètica. A tal efecte, s’ha demanat una subvenció a l’IVACE per sufragar part del cost d’uns equipaments que permetrien estalviar prop de 5.000 euros anuals i reduir un 52% el consum extern.

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que dotar aquesta instal·lació municipal d’aquest equipament “suposarà un pas mes en la nostra aposta per les energies netes, una aposta que és rendible tant en l’àmbit mediambiental com econòmic, i que estem promovent també entre els particulars a través de l’Oficina Verda. Amb accions com aquestes no sols podem ajudar a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, sinó també protegir-nos de la pujada de la factura de la llum”, assenyalava.

Segons s’exposa a un informe tècnic del Departament de Medi Ambient, la instal·lació dels 80 panells fotovoltaics de 370 Watts, ocuparia una superfície de 192 m2 en la coberta del CIM, distribuïts de manera que fóra possible la instal·lació de més panells en el futur, al cas de voler passar a la modalitat d’autoconsum col·lectiu. Segons aquest informe, l’equipament dels panells permetria cobrir un 51,73% del consum del centre en el seu funcionament normal, que és de 71.195 kw/any, suposant un estalvi de 4.776,81 euros anuals. La inversió estimada, de 39.055,2 euros més IVA, seria rendibilitzada al període de 8 anys.

Sayo Gandia recordava que per a reduir el cost de la facturació del subministrament elèctric o de gas a través de l’autoconsum individual o col·lectiu, l’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania tota la informació necessària a través de l’Oficina d’Economia Verda, ubicada al Mercat Municipal, per a fer ús de la qual cal concertar cita prèvia al telèfon 697854465.