Instal·len radars intel·ligents que estudien la velocitat en punts d’Ontinyent

La instal·lació d’uns dispositius que informen sobre la velocitat de circulació que porta cada vehicle ja ha alçat comentaris entre la població que els va descobrint a l’entrada del Pont Nou, justament a l’alçada de la corba del Tirador.

Els dispositius, que funcionen amb energia solar, són una novetat en el mobiliari urbà d’aquesta zona i serveixen per recordar la velocitat a la qual s’està circulant en eixe moment amb el propòsit de fer pensar si cal moderar-la encara més. És un radar pedagògic que, a més, recapta informació que permetrà elaborar estadístiques de la quantitat de vehicles i la velocitat a la qual circulen.

En aquest cas tracta d’una zona que concentra un trànsit rodat molt dens durant gran part del dia. A més, en periodes i hoaris escolars també és una zona de risc per la circulació peatonal d’alumnes.

Juntament al dispositiu del Tirador també s’ha instal·lat un altre en l’avinguda Daniel Gil, abans del semàfor de l’encreuament amb Martínez Valls, un lloc on s’ha detectat que els vehicles acceleren quan visualitzen el semàfor en color d’àmbar.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha informat que la idea és que aquest dispositiu puga ubicar-se en més llocs de la ciutat. La instal·lació arriba finançada amb Fons Europeus.