fbpx

Internet, el principal enemic del mercat d’Ontinyent

El mercat d’Ontinyent, que té lloc cada matí de dilluns a la plaça de la Coronació, al Barranquet, compta amb més de 200 parades de productes molt variats, entre els quals es poden trobar des de roba o joguines fins a productes de marroquinaria. D’entre aquests punts de venda, es troba el dedicat a decoració regentat per Miguel García, vicepresident de l’Associació Valenciana de Mercaders, AVAME.

Segons explica García, el mercat d’Ontinyent ve patint una evolució negativa des de fa anys, “des de la crisi, anem arrossegant molta falta de clientela, el mercat ha canviat, crec que no tornarà a ser mai el que era”. Al mateix temps, Chimo Esparza, ontinyentí dedicat a la roba d’home, destaca el paper de la venda en línia en el canvi experimentat al mercat, “hi ha plataformes que, sigues on sigues, en menys d’una hora et porten la compra a casa, contra això no podem fer res”.

Segons una enquesta realitzada a internet sobre els hàbits de consum referents al comerç en línia, el 61% dels enquestats afirmen haver realitzat compres en línia almenys una vegada al mes, mentre que el 26% afirma comprar per internet almenys un cop a la setmana. Aquest fet ha provocat que els petits comerciants hagen de fer el possible per sobreviure. Així, els mercaders entenen la situació actual com desoladora, afirmant que “la venda per internet està provocant que la gent isca menys al carrer per a comprar i, a més, siga més exigent a l’hora de comparar preus”.