Javier Cantó Vañó, nou president de Creu Roja Ontinyent

Javier Cantó Vañó, ha estat nomenat president de Creu Roja a Ontinyent durant el mes de juliol de 2023 pel president de Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana, Rafael Gandia Balaguer.

Javier Cantó Vañó és voluntari de Creu Roja Espanyola, realitzant durant l’últim any funcions d’assessorament estratègic i participant al Grup de Treball Futur de Creu Roja a Ontinyent.

El nou president de Creu Roja a Ontinyent ha assenyalat que el seu objectiu prioritari serà comarcalitzar l’assemblea, donant visibilitat a la feina dels voluntaris a Ontinyent, Aielo, Agullent, Bocairent i Fontanars, els cinc municipis que conformen l’assemblea d’Ontinyent, per donar millor resposta als col·lectius més desafavorits, i estar més a prop de les persones que ho necessitin. I destaca el seu propòsit d’ampliar la Creu Roja Joventut a Ontinyent, formant un grup nombrós i actiu de voluntaris joves, per garantir així el futur de l’assemblea.

Perfil de Javier Cantó Vañó

Javier Cantó Vañó és llicenciat en òptica i optometria per la Universitat d’Alacant, màster en Optometria a la Universitat Camilo José Cela de Madrid i Bachelor of Sciencie in Optometry pel New England College de Boston.

Ha exercit la professió ocupant el càrrec de gerent d’òptiques Claravisión Valencia, així com de director del departament professional del Grupo Claravisión España.

És Professor associat a la Universitat CEU San Pablo i ha estat professor docent al departament d’Òptica i Optometria a AIDO i al Centre Boston d’Optometria a Madrid.

Va ser president del Rotary Club d’Ontinyent a l’any de la pandèmia i participa com a cooperant en dues ONG: Visió sense fronteres i Il·luminatica, visitant anualment la República del Txad, a Àfrica Central, amb l’objectiu d’eliminar la ceguesa evitable produïda per les catarates.