Javier Donat arriba a la semifinal d’un campionat de videojocs

El jugador Javier Donat a la seua habitación on acustuma a entrenar a l’equip Melilla Titans.

L’ontinyentí Javier Donat ha portat al seu grup Melilla Titans, a la semifinal del campionat de Valorant, un videojoc de tactical shooter -tirs amb estratègia- d’àmbit nacional. La particularitat és que el grup està format per sis persones, cinc jugadors i el coach que és el mateix Donat, també conegut en aquest àmbit amb el pseudònim de Shark.

Coach amb tan sols 14 anys

Destaca la joventut de l’ontinyentí, que amb tan sols 14 anys, s’encarrega de dissenyar les estratègies i de conduir al seu equip, un treball que els ha portat a fins a la semifinal presencial a Granada, aquest cap de setmana. La resta de jugadors són majors que ell i són Darkooh, Faska, Joye, Salva Zcta, procedents de diferents punts d’Espanya i que aquest dissabte es coneixeran per primera vegada en persona.

“Actitud competitiva”

“Vaig començar com molts joves, jugant a videojocs a la meua habitació, però sempre m’he destacat per una actitud competitiva i em vaig interessar per aquest joc, Valorant. Vaig començar a veure partides professionals, a veure a persones analitzant, a visualitzar molts vídeos i el següent pas va ser entrenar equips, primer de nivell més baix, per a després anar pujant. Així hem arribat fins ací”, explica Javier Donat.

La competició està organitzada per El circuit tormenta i s’estructura per parades o fases i la de Granada dona punts i també premis en metàl·lic: 1.000 euros per al guanyador i 500 euros per al subcampió. Aquestes parades formen part d’una lliga major, d’ahí que l’obtenció de punts ajude a escalar a una competició major.

Per a formar part del torneig hi havia una prova classificatòria en línia, en la qual van participar 64 equips i tan sols es classificaven 2, i un d’ells va ser l’equip de l’ontinyentí, Melilla Titans. Aquest dissabte, a Granada, es disputaran les competicions entre 16 equips de manera presencial i d’aquestes trobades eixiran dos dels semifinalistes, que al costat dels dos classificats en la fase en línia, s’enfrontaran diumenge, 3 d’abril. En aquestes semifinals participarà l’equip de Javier Donat, Melilla Titans. D’aquestes trobades eixiran els dos finalistes i, d’ací, l’equip guanyador.

Per tant, un cap de setmana replet d’emocions, en el qual es triarà als millors jugadors de Valorant. El grup capitanejat per Shark posarà tota la carn a la graella per a alçar-se amb el guardó. Mèrits no els falten.