Jonatan Penalba, Tot per la Música, cercaviles i danses: tota la programació del 9 d’octubre

La música tradicional valenciana serà protagonista de la programació municipal d’Ontinyent amb motiu de la celebració del ‘9 d’octubre’ a la ciutat. La regidora de Festes, Àngels Muñoz, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell, han explicat el contingut d’una programació que inclourà els concerts de Jonatan Penalba i ‘Tot per la Música’, cercaviles simultànies, danses, el ball de l’Àguila i la celebració del ple institucional.

Àlex Borrell afirmava que “seguint la línia dels últims anys, d’obrir aquesta programació amb cantautors i cantautores valencians”, el divendres 7 d’octubre Jonatan Penalba, cantant de folk, actuarà a les 20:00 hores a la Sala Gomis. Amb una àmplia trajectòria, el cantant valencià interpretarà temes tant del seu primer disc, més tradicional ‘De soca-rel’, com del seu segon treball, ‘Reversions’. També de manera prèvia al 9 d’octubre, dissabte dia 8, a les 12:00 hores, tindrà lloc un concert de l’associació ‘Tot per la Música’, amb un repertori divers per a públic familiar.

Àngels Muñoz donava detalls sobre els actes de diumenge 9 d’octubre, que s’obriran a la Plaça Major a les 11:00 hores, amb balls del Grup de Danses d’Ontinyent al costat del grup de percussió i dolçaina ‘El Regall’. Aquests donaran pas a la interpretació del ‘Ball de l’Àguila’ a càrrec de l’associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaines ‘La Colla’, i seguidament tindrà lloc una cercavila en comitiva fins a la plaça de Sant Roc. A continuació, a les 11:30, tindrà lloc el ple extraordinari del 9 d’octubre al Palau de la Vila.

El ple servirà per a distingir a diverses persones i entitats pel seu treball en benefici de la societat ontinyentina, el nom de les quals serà fet públic als dies vinents. Posteriorment, tindran lloc diferets cercaviles. La regidora explicava que “l’acollida ha estat molt bona, és una activitat enriquidora, i la mantindrem, ja que a més ens permet visibilitzar i donar suport a les entitats de música tradicional valenciana de la nostra ciutat”, explicava.

Així, a les 13:00 hores, actuaran el grup de música ‘Menestrils‘ al barri del Llombo; el grup de xirimiters i tabaleters ‘El Regall’ al barri de Poble Nou; el grup de percussió i dolçaina ‘El Raval’ al barri de Sant Rafel; i el grup de percussió i dolçaina ‘La Colla’ al barri de Sant Josep. Àlex Borrell també feia referència a les activitats que organitzarà amb motiu del 9 d’octubre l’associació veïnal del barri del Llombo, que inclouran dissabte una volta en bicicleta, una exhibició de pilota o un sopar amb conjunt musical; i diumenge una missa, xocolatada, una matinal, cercavila i dansà popular.