Una vorera per a vianants i ciclistes connectarà el nucli urbà amb el Polígon de Sant Vicent

L’actuació, que inclourà la creació d’una nova vorera per a vianants i ciclistes, comportarà diverses modificacions al trànsit d’accés a la població durant els tres mesos vinents. L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà el pròxim dilluns les obres de millora de la comunicació entre el nucli urbà i el Polígon Industrial de Sant Vicent per la carretera CV-650. Una actuació que suposarà una inversió de prop de 400.000 euros, subvencionada al 50% per Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), i que millorarà de l’accés de vianants i ciclistes per la part esquerra d’aquesta via, que connecta el centre urbà i aquest polígon.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que aquestes obres suposen la IV Fase d’una actuació global de millora d’aquest Polígon i els seus accessos, que incloïen en la fase anterior una millora de la connexió en la part confrontant a la qual s’actuarà ara: “En aquest cas, les obres també comportaran una millora de la comunicació amb els camins de la Pólvora i dels Pressos, així com de la imatge d’aquest accés a la població, el primer que arriba des de l’autovia”. En concret, les obres contemplen la creació d’una vorera per a vianants i ciclistes; millores en els paviments dels vials; ampliació de la xarxa d’aigua potable; soterrament de la línia de telecomunicacions existent; ampliació de l’obra civil d’enllumenat públic; i millores en la senyalització del polígon i la carretera.

Sanchis també apuntava que “no és possible efectuar aquestes obres sense afectar el trànsit viari. S’han estudiat les millors solucions i podrà mantenir-se sense afectació al trànsit d’eixida des de la ciutat, però no així el d’entrada, i per això des de dilluns s’habilitaran diverses alternatives. Agraïm de bestreta la comprensió del veïnat, ja que com en la majoria d’obres importants hi haurà unes molèsties, però en pocs mesos es convertiran en una millora que beneficiarà a moltes persones”, assenyalava.

Així, la carretera CV-650 en sentit d’eixida des de la població per l’avinguda de València mantindrà la seua circulació sense cap canvi durant aquestes obres. El sentit d’entrada a la població es veurà subjecte a diverses modificacions, que entraran en funcionament des de dilluns dia 3 d’octubre a les 10:00 hores i fins a la finalització de l’obra, abans del 31 de desembre d’enguany.

Així, en arribar a la redona del Pont de Sant Vicent, els vehicles que vulguen anar al centre urbà hauran d’anar pel mateix Pont de Sant Vicent. Els qui des de la rodona vulguen anar cap al Polígon Industrial de Sant Vicent (àrea 45) hauran de continuar fins a la intersecció de la CV-650 amb el carrer Melcior Torró (just abans de la fàbrica Textil Aparicio) i girar a l’esquerra.

Finalment, els vehicles procedents dels camins dels Presos i la Pòlvora que vulguen anar cap al centre urbà, hauran d’anar també fins a la intersecció de la CV-650 amb el carrer Melcior Torró i girar en aquest cas a la dreta. Totes aquestes modificacions al trànsit viari estaran degudament senyalitzades.