Jorge Rodríguez anuncia que les obres del CEIP Bonavista ampliaran pressupost fins als 3 milions d’euros i inclouran una nova aula de 130 m²

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat que les obres de remodelació del CEIP Bonavista incloses en el pla “Edificant” ampliaran pressupost fins als 3 milions d’euros i inclouran una nova aula de 130 m² per a nous usos pedagògics, entre altres millores. Així ho feia públic en la seua visita a la part de l’obra destinada al nou aulari d’infantil, que es recepciona aquest dimarts.

El primer edil, que visitava el centre acompanyat del regidor d’Educació, Òscar Borrell; el director del col·legi, Kike Molina; responsables de l’empresa que està duent a terme de les obres i tècnics municipals, posava en relleu “la coordinació i la suma l’esforç per tirar endavant un projecte que es reclamava feia dècades, i que reflecteix la filosòfica pedagògica del centre”. L’alcalde també anunciava que s’espera que l’obra estiga finalitzada al segon semestre d’enguany.

Cal recordar que en la primera fase de l’obra, que finança la Generalitat Valenciana i executa l’Ajuntament, s’inclou l’ampliació amb noves aules més espais complementaris, a més d’una nova zona de jocs infantils i una connexió coberta i nova edificació per a serveis al pati de primària. En la segona fase s’inclou la dotació d’un nou ascensor, millores al revestiment tèrmic, fusteria exterior, accessibilitat, instal·lació elèctrica i climatització, o reparació de pilars i goteres, així com a la substitució de la coberta de fibrociment del gimnàs, pavimentat dels accessos als edificis i condicionament acústic del menjador.

Ara, amb l’ampliació anunciada per l’alcalde, s’estén la reparació de la coberta a la seua totalitat; es crearà una nova aula de 130 m² per a usos pedagògics i es dotarà a l’edifici de primària d’un SATE (sistema integral d’aïllament tèrmic exterior). Les noves aules (d’educació infantil) arriben a 6, dues d’elles d’usos múltiples.

El director del centre, Kike Molina, mostrava l’alegria en què està vivint-se al centre l’avanç de les obres i la dotació de les noves aules, una demanda històrica del centre, que es remunta a fa més de trenta anys. Molina donava les gràcies “a les famílies pel seu suport, a l’Ajuntament i també a l’atenció de l’empresa constructora” i explicava que les noves aules seran ja utilitzades per l’alumnat de menys edat del centre, mentre que els i les alumnes de tercer a sisé de primària estan ja al col·legi la Solana, agraint a la comunitat educativa d’aquest centre la seua acollida. Molina es mostrava “emocionat” pel transcurs d’unes obres “que repleguen el passat, present i futur del centre. No oblidem d’on venim, on estem i on anem, estem molt contents de poder viure açò després de tants anys”.