Jorge Rodríguez: “El Museu del Tèxtil permetrà difondre el futur i les innovacions de la nostra indústria tradicional”

“El Museu del Tèxtil permetrà difondre el futur i les innovacions de la nostra indústria tradicional. No serà un museu que mire sols arrere, servirà també per a mirar avant”. Així ho manifestava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al transcurs de la visita que feia aquest dilluns a les obres de la II Fase del Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana. Una actuació que està sent executada a la nau més propera al riu Clariano, i finançada amb 2,3 milions d’euros pels fons europeus FEDER, la Diputació de València i l’Ajuntament.

El primer edil, que acudia acompanyat per la diputada Natàlia Enguix, el regidor de Territori Òscar Borrell i el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, posava en relleu que “a més d’ampliar els espais expositius que tenim ja a la I fase finalitzada, donarà una nova dimensió com a museu viu, amb un Centre d’Informació i Recerca en el que tindrem el suport de la Universitat de València i altres entitats. No volem que el museu parle sols de la història, volem que estiguen presents el futur i les innovacions d’un sector que genera ocupació de qualitat”, remarcava.

L’actuació, iniciada fa mig any, avança a bon ritme, el que apunta al fet que es complirà el termini d’execució previst de setze mesos per part de l’empresa local que està executant les obres, Costrucciones Francés, S.A. La nova nau en construcció comptarà amb una planta semisoterrani i una planta baixa de 608 m², on hi haurà dues grans sales de 383 i 138 m², porxe, cafeteria, escala i passarel·la. La nova edificació projectada serà destinada a un espai formatiu que podrà donar cabuda a iniciatives que suposen un impuls per al teixit econòmic de la zona.

Les obres compten amb una subvenció de 700.000 euros dels Fons Feder del programa EDUSI de la Unió Europea, i altra ajuda de 500.000 aconseguida de la Diputació de València, entitat que va estar integrada com un dels patrons de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. Jorge Rodríguez posava en relleu la importància del treball fet a la Diputació per Joan Sanchis i Natàlia Enguix per comptar amb la important partida aportada per la corporació valenciana a aquestes obres, i avançava que “Obert per obres”, el programa de rutes guiades amb experts en obres públiques en execució, inclourà després del període electoral visites guiades a aquesta actuació.