Ontinyent sumarà un quart bus urbà i una tercera línia de transport públic gratuït

Ontinyent ampliarà l’aposta per la mobilitat sostenible amb un quart bus urbà i una tercera línia de transport públic gratuït. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, confirmava als mitjans de comunicació que en 2023 tindrà lloc el procés de licitació per a l’adquisició d’un nou autobús urbà, que se sumarà als tres amb què ja compta l’Ajuntament, i permetrà posar en marxa una tercera línia de transport públic gratuït.

L’alcalde, durant una visita l’activitat d’educació viària que l’Ajuntament imparteix amb la col·laboració de l’empesa Lurbel i l’Ajuntament d’Elx, explicava que “les xifres parlen per si soles: dels 30.000 usuaris anuals que hi havia quan la ciutadania pagava bitllet per pujar al bus urbà, hem passat a una projecció de més de 175.000 en 2023 amb el servei gratuït. Cal continuar apostant pel transport públic, i gràcies al superàvit aconseguit en 2022, fruit de l’experiència en una gestió responsable per part d’aquest Govern, tenim diners per poder fer front a l’adquisició d’un quart bus. Un bus que a més ens permetrà posar en marxa una tercera línia que amplie i millore el servei”, explicava.

Un nou bus de 40 places

El primer edil quantificava en al voltant de 200.000 euros l’adquisició d’eixe nou bus que comptarà amb al voltant de 40 places, i que permetrà posar en marxa una tercera línia que permeta arribar a les empreses i supermercats dels polígons industrials i també al nou hospital, al qual fins aleshores es pot accedir a través d’una modificació en la línia 2 que es posava en marxa aquesta setmana, segons confirmava la regidora de Transport, Inma Ibáñez, també present a la visita a l’activitat d’educació viària.