Tot preparat per a la Mostra de Terres dels Alforins, aquest dissabte

Dissabte que ve 20 de maig torna un esdeveniment molt volgut pel públic valencià, la Mostra de Terres dels Alforins, que ha viscut la seua presentació en el Mercat de Colón de València.

Com expliquen des de l’organització, una edició molt especial per diversos motius. En primer lloc, perquè es compleix la 10a edició de l’esdeveniment que fa peregrinar fins al màgic territori de Terres dels Alforins a milers de persones cada any. En segon lloc, perquè Terres dels Alforins creix i 5 cellers se sumen enguany a l’associació. Així, a La Font de la Figuera, un total de 15 cellers del triangle màgic que conformen Moixent, La Font de la Figuera i Fontanars dels Alforins participen en l’esdeveniment. A les ja conegudes Celler del Roure, Cooperativa Sant Pere, Rafael Cambra, Arráez, Énguera, Els Pins, Els Frares, Daniel Belda, Clos Cor Vi i La Vinya, se sumen enguany Clos de Lôm, La Comarcal, Vinya Alforí, Dominis de MGP i Pagament Casa Gran. Els vins més representatius de cadascuna d’elles seran la pedra angular sobre la qual es construïsca una jornada inoblidable. Molts d’aqueixos vins són els responsables que la crítica especialitzada en l’àmbit mundial fixe contínuament la seua mirada en aquesta zona productora de la Denominació d’Origen València que destaca per la seua tradició vitivinícola i un territori de bellesa inigualable. Així mateix, el seu poder d’atracció fa que s’hagen convertit en destí enoturístic per a milers d’amants del vi cada setmana.

En la presentació de la Mostra de Vins Terres dels Alforins en el Mercat de Colón de València han pres la paraula Rosendo Biosca, president de l’Associació de Viticultors i Productors Terres dels Alforins; Salvador Manjón, president de la DO València; Vicent Muñoz, alcalde de La Font de la Figuera; David Torres, director general de Desenvolupament Rural de la conselleria d’Agricultura i Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme. A més, estaven presents els cellers que conformen l’associació, col·laboradors i mitjans de comunicació.

Precisament el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, reflectia en la seua intervenció la bellesa i el potencial del territori que hi ha darrere de Terres dels Alforins: “Terres és el reflex de la creativitat, la cultura i el saber fer de les persones que elaboren aquests vins”. A més, agraïa el treball en un esdeveniment com la Mostra, com a mitjà per a eixir de moments tan complicats com ho va ser la pandèmia: “Aquesta Mostra és una llum després de tants anys tràgics i un reflex que la Comunitat Valenciana ha de conservar la seua manera de viure, d’entendre el món, una identitat per a enaltir el nostre sense comparar-nos amb uns altres”.

També descrivia a Terres com el gran exemple de la defensa del propi: “Terres és el símbol de la resistència, l’autoestima i l’orgull per compartir una terra. Un sentiment que ensenya al visitant el que significa per als valencians aquesta terra tan preuada”.

Abans de passar a explicar detalladament la Mostra, el president de l’associació, Rosendo Biosca assegurava: “L’Associació de Viticultors i Productors Terres dels Alforins va nàixer amb l’objectiu de fer valdre la tradició vitivinícola d’aquest territori i la bellesa i singularitat dels seus paisatges i després de deu anys, s’ha aconseguit”.

Salvador Manjón, president de la DOP València, va voler agrair el treball fet en Terres dels Alforins: “Fer valdre el producte és molt important per a nosaltres, per a això cal anar a l’origen de tot, en aquest cas a Terres dels Alforins”.

Vicent Muñoz, alcalde de la localitat de Font de la Figuera, destacava la importància del món rural: “Ser de poble és valorar la proximitat i la qualitat de les matèries primeres locals”.

David Torres, director general de Desenvolupament Rural, va enaltir la gran faena social aportada per la Mostra: “La Mostra és un exemple de lluita davant la despoblació rural, ja que posa en contacte al consumidor amb l’origen i els productors d’aquests vins, donant la possibilitat al comprador de conéixer com s’obtenen aqueixos excel·lents productes”.

Enguany la cita torna a La Font de la Figuera el pròxim 20 de maig. L’obertura serà a les 11.00 h i es prolongarà fins a les 19.30 h. L’esdeveniment funcionarà amb el sistema de tiquets. Hi ha un primer tiquet que costa 10 euros i té cinc degustacions i la copa serigrafiada de regal. Per als quals vulguen repetir hi haurà un segon tiquet, ja sense copa, per 5 euros i tres degustacions. També es poden adquirir les entrades en línia, en 5bseleccion.es que permet evitar cues i participar en el sorteig d’una experiència enoturística en Terres dels Alforins.

Com sempre s’acompanyaran els vins amb l’oferta gastronòmica de la zona, que s’adquireix per separat. Així, hi haurà arròs al forn i altres especialitats de José El Moli amb A Leña Cocina Rural. També es cuinaran gaspatxos per part dels Carasoles. En tots dos casos, es pot encarregar en arribar a l’esdeveniment. Al costat d’ells, les dues carnisseries de La Font, El Coixo Germanes Calabuig i Carnicería Manolo y Amparo, així com formatges artesans i oli d’oliva del territori.

La música en directe tornarà a ser una peça fonamental de l’esdeveniment. Enguany s’han programat dues actuacions. Al matí, serà el torn de la banda de música de La Font i Malvasía Cover Band… A la vesprada, Lulú y loss Tigretones, amb ritmes de totes les èpoques amb els quals el públic gaudirà molt. A més, se celebrarà un homenatge en record de Sixto Terol i José Agustín Martínez.

L’esdeveniment compta amb el patrocini de Turisme Comunitat Valenciana-L’Exquisit Mediterrani i la col·laboració de Cajamar i l’Ajuntament de La Font de la Figuera. Així mateix, col·laboren amb Terres dels Alforins Turisme València, la Diputació de València, la Denominació d’Origen València, Molt de Gust i els ajuntaments de Moixent i Fontanars dels Alforins.

Sobre l’Associació de Viticultors i Productors Terres dels Alforins

L’Associació Viticultors i Productors Terres dels Alforins naix fa una dècada de la mà d’un grup de cellers dels termes municipals de Moixent, Fontanars dels Alforins i La Font de la Figuera amb l’objectiu de fer valdre la tradició vitivinícola d’aquest territori i la bellesa i singularitat dels seus paisatges. Un paisatge de vins.