Jorge Rodríguez: “tenim més de 50 milions en inversions compromeses, Ontinyent no pot parar-se a esperar que algú aprenga a governar”

“A hores d’ara tenim compromeses inversions per valor de més de 50 milions d’euros per als pròxims anys. Ontinyent no pot permetre’s el luxe de parar la màquina, esperar que algú aprenga a governar i després continuar amb la ciutat. La pregunta el 28-M és si volem que la ciutat estiga dirigida per gent sense experiència o si continuem apostant pel futur”. Així de clar s’expressava aquest dimecres l’alcalde d’Ontinyent i candidat d’Ontinyent Ens Uneix a les pròximes eleccions municipals, Jorge Rodríguez, durant la seua participació en un nou acte de campanya del seu partit a la plaça de la Coronació.

La plaça es va omplir de gom a gom per escoltar a l’alcalde, en un acte al qual també van intervenir els membres de la candidatura Àlex Borrell i Raúl (qui van explicar les propostes d’Ontinyent Ens Uneix en matèria de cultura i patrimoni) i que va estar amenitzat per l’actuació musical del cantaor xativí Pep Gimeno “Botifarra”, al qual Jorge Rodríguez agraïa el seu “suport incondicional a la dignitat”.

L’alcalde incidia que “açò no va de guanyar o perdre, va d’Ontinyent. De si volem que Ontinyent tinga una veu pròpia o que parle a través de tercers, de si volem que la nostra veu siga nítida i clara o si volem intermediaris. Si volem que Ontinyent estiga en València o veure si ve algú de València a salvar-nos la vida. Ací no necessitem que ens salve la vida ningú, ens la salvem nosaltres treballant, com s’ha fet sempre a Ontinyent”. Jorge Rodríguez plantejava als i les presents que “si sou propietaris d’una empresa amb 350 treballadors, i que gestiona 47 milions d’euros, la deixaríeu en mans d’algú en molta il·lusió però sense experiència o en mans del millor gestor? La il·lusió és el motor de la vida, però d’il·lusió a soles no es pot viure, la il·lusió sense experiència és com la potència sense control, no serveixen de res”.

Amb la música de “Botifarra” com a fil conductor, l’acte comptava també amb les intervencions de dos membres de la candidatura, el també regidor de Cultura Àlex Borrell i el jove professor Raúl Mollà, qui parlaven de diversos aspectes relacionats amb Cultura i Patrimoni. Àlex Borrell donava detalls al voltant de la proposta d’Ontinyent Ens Uneix de crear una nova pàgina web, “Tot Ontinyent” que aglutinarà tota la programació municipal i d’associacions de la ciutat, així com dels diferents museus. El programa d’Ontinyent Ens Uneix també inclou com a proposta l’establiment d’un descompte especial per als joves i majors per incentivar l’assistència al teatre; el manteniment de l’aposta per dur la cultura a tots els barris amb programes com Cultura de Barri, el Festival de Circ i Teatre, el Festival de primavera o Mur Art; o la cerca per trobar “nous i sorprenents” espais escènics urbans.

Raúl Mollà, per la seua banda, remarcava l’esforç realitzat en matèria de Patrimoni pel Govern d’Ontinyent, que han permés esmenar els danys estructurals i estètics que presentava el Pont Vell, amb una inversió de 600.000 finançats entre l’Ajuntament i la Diputació de València; o en la restauració de la Muralla, un projecte de 2,5 milions d’euros en execució, dels quals prop d’1 milió els aporta el govern d’Espanya. També feia al·lusió a la modificació del Pla Especial de Reforma Interior de la Vila que desbloqueja el projecte de regeneració i creació de 12 noves, habitatges als carrers Roses, Callarís i Trinitat; o a l’aposta que es fa en ajudes a la rehabilitació i per crear espais que revitalitzen els barris, com serà el centre intergeneracional del Delme. L’acte es tancava amb una última interpretació de Pep Botifarra, que al costat de Jorge Rodríguez i els membres de la candidatura d’Ontinyent Ens Uneix eren acomiadats entre aplaudiments i abraçades per part del públic present.