Jorge Rodríguez, traslladat detingut a València

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va camí de València en condició de detingut, previsiblement a continuar l’escorcoll, ara a la Diputació de València. S’ha acabat el registre que venia practicant-se a les dependències de l’Ajuntament d’Ontinyent després de sis hores.

Jorge Rodríguez i el seu cap de gabinet a la Diputació, Ricard Gallego, han eixit de l’edifici consistorial sobre les 18,15 hores, aparentment tranquils i escortats per agents de la Unidad Central de Delincuencia Económica y Fiscal (UDEF), vinguts expressament des de Madrid.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, els detinguts passaran a disposició judicial el divendres, és a dir, una volta acabe el termini de 72 hores legals. Això fa previsible que durant les próximes nits les persones detingudes a l’anomenada Operació Alqueria facen nit a les dependències policials del cuartel de Zapadores a València.

De moment continuen les reaccions polítiques. El ministre socialista José Luis Ábalos ha demanat la dimissió mentre que el President de la Generalitat Valenciana ha insistit en la prudència i ha desvinculat el cas a la qualificació de corrupció.