Justícia adjudica el projecte de les obres de la nova seu judicial d’Ontinyent

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha adjudicat la redacció del projecte d’execució del nou edifici de justícia a Ontinyent a l’empresa Tomás LLavador i Arquitectes, per un import de 462.877 euros, després que s’haja resolt la convocatòria a la qual optaven tres empreses. Aquesta inversió és a càrrec del pressupost de despesa de la Generalitat per a enguany, 2022, i per als dos pròxims.

La inversió total en el nou Palau de Justícia d’Ontinyent superarà els 7,2 milions d’euros en un edifici que està situat a 450 metres dels actuals jutjats, i que podran albergar tota l’activitat dels 34 municipis d’aquest partit judicial.

Els nous jutjats d’Ontinyent se situaran en l’antiga fàbrica de Bernabéu. Allí es traslladaran les seus judicials de la localitat, després de la rehabilitació i adaptació de la nau actual i la construcció d’un nou edifici en la mateixa parcel·la, que ocuparà 4.281 metres quadrats, distribuïts en dues plantes i soterrani, més espai per a aparcament.

La nova seu augmentarà el número i la superfície útil dels despatxos, zones comunes i sales multiusos. També habilitarà espais específics per a videoconferències i consultes professionals. El futur Palau de Justícia d’Ontinyent integrarà també els serveis especialitzats com l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte, la clínica mèdic forense i el gabinet psicosocial perquè és important disposar d’aquests recursos d’atenció a les víctimes, especialment de violència de gènere, prop del seu lloc de residència i amb una estructura que oferisca una resposta ràpida, integral i especialitzada.