Les obres de la CV-60 encara tardaran en començar almenys dos anys

El projecte de reforma de la CV-60, la carretera comarcal que uneix les comarques de la Vall d’Albaida i la Safor serà una obra d’envergadura, una infraestructura amb un pressupost que rondarà els 60 milions d’euros. La necessitat de desdoblar la carretera i convertir-la en autovia es fa urgent, sobretot a partir de les víctimes mortals que van registrant-se. L’última, la de la setmana passada on va morir un jove de Montaverner de 27 anys ja eleva a quatre els morts de l’últim any.

Però la complexitat de les obres radica en el lent procés administratiu i també en una oposició que ha sorgit, fonamentalment, a la part que afecta a la comarca de la Safor. En quant al procés administratiu, de moment, ja s’ha redactat el pojecte bàsic i ja s’ha tramitat l’avaluació ambiental. En els pròxims mesos el licitarà el projecte d’obra, una redacció tècnica que, una vegada adjudicada, pot demorar-se fins a un any. Es calcula que, pràcticament tot l’any 2023 es dedicarà a aquest treball, per tant l’inici de l’anhelada reforma no arribaria, com a mínim, fins a ben entrat l’any 2024, en el millor dels casos. L’obra haurà de contemplar la reforma d’un traçat de 24 kilòmetres.

El tram que afecta a la Vall d’Albaida, entre l’Olleria i Terrateig, sembla que tindrà més facilitats perquè ja compta amb la declaració d’impacte ambiental. No és el cas del tram que afecta a la Safor on ha eixit una oposició per part d’alguns municipis contraris als efectes que la nova carretera tindrà sobre les hortes i els camps d’alguns pobles. En aquest sentit s’han presentat al·legacions que, a hores d’ara, s’hauran de resoldre i que per tant podrien tindre una incidència sobre aquesta part del projecte de desdoblament.