Kike Cháfer, el bomber que somia en coronar-se a l’europeu de les carreres d’obstacles

Les carreres OCR, o carreres d’obstacles, s’han convertit en una autèntica moda no sols al nostre país, sinó al llarg de tothom. Tan sols cal donar una ullada al nostre voltant per a veure com s’anuncien aquest tipus de carreres, les quals suposen un esdeveniment divertit i desafiador per als seus participants, d’una banda, i un nou tipus d’esport per molts altres.

I és que les carreres OCR requereixen una preparació física molt específica, ja que en elles s’hauran de travessar diferents proves, les quals requeriran de força, habilitat i destresa per a superar-les. És per això que el bocairentí pero resident a Ontinyent, Kike Cháfer, malgrat estar lligat a l’esport a causa de la seua professió, ha optat per seguir treballant intensament i aconseguir els seus objectius quant a les curses d’obstacles.

Cháfer és bomber al Parc de Cocentaina on, a més, sosté el càrrec de Cap de bombers. Així mateix, dins del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant es troba dins de l’especialitat de rescat de muntanya. Si al seu ofici afegim la connexió que sempre ha tingut amb l’esport, ja que durant la seua infància la seua mare dirigia el seu propi gimnàs i, a més, en l’actualitat comparteix la seua afició amb la seua dona i els seus fills, obtenim la fórmula perfecta perquè l’ontinyentí siga un complet amant de l’esport i de la muntanya. És més, tal com assegura el bomber, no es tracta sols de compartir una afició, sinó un sentiment.

Del nacional a l’europeu?

Després d’iniciar-se al món del Crossfit al Strongfittest Box, el seu entrenador i propietari del box, Amador Martínez, va trobar en ell un fort potencial per a les competicions de muntanya i per això el va animar a iniciar-se, també, a la modalitat d’obstacles. És així com, fa poc més d’un any, Cháfer va debutar a la seua primera cursa en modalitat competitiva. Amb açò, va seguir temptejant el terreny i, d’aquesta manera, va decidir preparar-se les pròximes curses professionalment.

Així, el passat 21 de maig l’ontinyentí va competir al Campionat d’Espanya celebrat a Onda, on va quedar 1r del seu grup d’edat i 3r en la general de grups d’edat. A més, el passat diumenge 4 de setembre va aconseguir, de nou, el primer lloc del pòdium a Albatera, aquesta vegada en l’àmbit autonòmic. De la mateixa manera, entre les pròximes curses que l’esperen destaquen com a destí Andorra, d’ací dues setmanes, i Llocnou de Sant Geroni, el pròxim 27 de novembre.

Però aquesta història no acaba ací. Cháfer ja té la llista dels seus propòsits per a l’any vinent 2023. Entre ells, l’ontinyentí s’ha proposat continuar amb la seua preparació per a aplegar a les competicions europees. Qui sap, segons les declaracions del bomber, si el següent pas serà en l’àmbit mundial.