Mira el que ha passat amb les temperatures d’agost a Ontinyent

En el carrer es comenta que l’estiu ha sigut càlid i amb jornades bascoses i sense treva. Unes afirmacions que el responsable de l’estació meteorològica del col·legi La Concepción d’Ontinyent, Pablo Guerra, ratifica en les seues valoracions, recolzades per xifres.
L’home del temps parla sobre el mes d’agost i diu que “s’ha distingit per tindre un caràcter tèrmic molt càlid, el més càlid dels últims set anys, i sec”.
El huité mes de l’any també es va caracteritzar per registrar-se dues ones de calor i el pic més alt de l’any i el dia més càlid. “A més a més ha sigut una trentena tòrrida i amb xafogor, tèrbola per la densa calima, ratxes de vent fort i ha tingut un final amb tronades, a la manera antiga”, afirma Pablo Guerra.
D’una forma més detallada, van cridar l’atenció els dies 12 i 13 perquè es va assolir la màxima anual (dia 12: 42,8ºC), el dia més càlid d’agost (dia 13, amb 31ºC de mitja), la mínima més alta de l’any (dia 13, 26,2ºC) i diverses rebentades càlides.
De “tèrmicament infernal” qualifica el responsable de l’estació meteorològica agost, ja que ha tingut una temperatura mitjana de 27,9ºC, que és 3ºC més alta que la mitjana normal (24,9ºC), del període 1921-2022.
Altres dades interessants, segons Pablo Guerra són: 21 nits tropicals, una d’elles equatorial; la tercera i quarta ones de calor; dos dies amb efecte Fohen; diversos pics molt elevats; tot el mes amb màximes per damunt de 30ºC i 27 d’elles per damunt de 33ºC, a més de 3 que van superar els 40ºC.