Kiosko Irene es reinventa, de només quiosc a articles per a esdeveniments

Les germanes M. Luz i Silvia Solis Rodríguez porten una part molt important de les seues vides vinculades al Kiosko Irene, primer com a filles dels propietaris, José M. Solis i Obdulia Rodríguez, que es van fer càrrec del negoci en 1995, després com a propietàries del qual és l’únic establiment d’aquestes característiques al carrer Pius XII.

La particularitat del quiosc que regenten les dues germanes és que ha anat més enllà com a negoci, ja que ha diversificat els seus serveis per a sobreviure als temps més durs i també per a adaptar-se a noves necessitats dels seus clients. “El punt d’inflexió va arribar l’any 2010 aproximadament, amb la crisi econòmica, en aquest moment es va començar a notar la baixada significativa en la venda de revistes i premsa escrita, circumstància que ens va fer passar un mal moment. A partir d’ací, comencem a introduir articles pensats per a esdeveniments”, expliquen Mª Luz i Silvia.

Amb el temps el catàleg de serveis i de productes s’han anat ampliant fins a constituir una bona part del negoci. “De mitjana fem uns cinc productes a la setmana per a celebracions i esdeveniments, que es concentren principalment al maig i al desembre“, apunten les responsables del Quiosc Irene.

Un altre moment que ha servit per a impulsar aquesta especialització, va arribar amb la pandèmia en 2020, segons relaten: “Com teníem premsa, obríem l’establiment sol de matins, per a donar servei, però no fomentar que la gent eixira per les vesprades. Vam posar en marxa els encàrrecs per WhatsApp i Instagram, el servei a domicili, els globus… va tenir molt bon acolliment i són altres vies de contractar articles que han arribat per a quedar-se, es continuen utilitzant”.

Aquest treball els resulta especialment gratificant, quan fan alguna entrega sorpresa a domicili. “És un moment d’alegria compartida per a celebrar alguna cosa: aniversari, aniversaris de bodes, entre altres, i era especialment intens per a les xiquetes i els xiquets en el confinament, perquè significava portar-los a casa un poc d’il·lusió. Els seus crits al veure les golosines eren la major mostra”.

En l’actualitat, la cartera de serveis és àmplia i es troba, d’una banda, la venda de premsa i revistes, venda de llibres “si no ho tenim, t’ho portem”, apunten. L’altra part és la relacionada amb les llaminadures: taules dolces i decoració d’esdeveniments; aniversari, noces, batejos i comunions; pastissos de llepolies al gust; personalització de globus i detalls; garlandes de globus, globus d’heli; caixes sorpreses en botiga o a domicili; llepolies temàtiques segons els esdeveniments de l’any, des de Sant Valentí, passant per Halloween, fins a arribar a Nadal, l’època estrella.

Aquest ampli ventall de serveis es completa amb el subministrament de material per a carrosses i festes com a confeti i caramels. “Aquest sector el tornem a recuperar després de la pandèmia”. El caràcter inquiet d’aquestes dues germanes fa que estiguen obertes a nous reptes dins del seu sector.