La 1a Fira d’Ontinyent declarada d’Interés Turístic autonòmic serà un “aparador de ciutat”

La primera edició de la Fira d’Ontinyent, des de la seua declaració com a Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana, suposarà “un aparador de ciutat, fruit d’un impuls coral en el qual participen moltes persones i associacions”. Així ho ha destacat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la presentació de la programació d’enguany de la Fira d’Ontinyent, que viurà el seu cap de setmana gran del 18 al 21 de novembre.

L’alcalde, que intervenia acompanyat per la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz; el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda; i representants de les associacions de comerciants, hostalers, de tallers d’automoció i de firers; recordava que, després del punt d’inflexió que va suposar l’edició del 600 aniversari, i ara amb la declaració d’Interés Turístic Autonòmic, “volem seguir aprofundint en eixe treball transversal de moltes regidories i associacions perquè totes les persones puguen gaudir d’un espai on sentir-se a gust, en un dels moments de l’any on ens visita més gent d’altres localitats”.

La Fira es dividirà en quatre àrees ben definides: la zona central d’atraccions mecàniques; la mostra de vehicles de Firauto; un espai dedicat al comerç local amb Fira-Comerç; i l’espai OntiFira dedicat a la música i gastronomia a la zona d’estacionament de la Sala Gomis. La inauguració serà divendres 18, a les 19:30 hores, amb la lectura del privilegi reial per organitzar la Fira i una posterior cercavila amb l’actuació de La Trocamba Matanusca i animació al recinte firal i els voltants. El mateix divendres, des de les 20:00 hores, es comptarà a OntiFira amb música en directe amb l’Orquestra La Tribu i una festa gastronòmica amb l’associació d’hostalers AHVAL.

També dins d’Ontifira es comptarà dissabte amb l’actuació de 4 “deejays” de diversos estils (violí elèctric, música electrònica, remember i música actual,) des de les 19:00 a les 02:00 hores; diumenge actuaran els grups Supersonics (13:00 hores), Músics de Carrer (19:00), Grupo Eñe (21:30) i DJ Rachid Sarrió (00:00); i dilluns el grup Lemons (13:00 hores).

Cal recordar que hi haurà uns horaris específics de fira sense soroll, per tant, de fer la fira inclusiva amb les persones amb Transtorn d’Espectre Autista (TEA), diumenge i dilluns de 10:00 a 15:00 hores.

40 atraccions mecàniques i 50 paradetes al recinte

Des del col·lectiu de firers, el seu president, Juan Antonio Almazán, agraïa a l’Ajuntament el seu esforç per impulsar la Fira, i explicava que es comptarà amb 40 atraccions mecàniques, de les que 25 seran específiques per als xiquets i xiquetes i 15 per a majors, amb novetats com una “pista americana” de 2 pisos, el retorn del “làtigo” o una atracció de telecombat amb avions. Igualment, es disposarà de 50 paradetes que inclouran casetes de tir, xurreries o un bingo, entre d’altres. Com cada any, el cap de setmana posterior al de Fira les atraccions romandran al recinte amb preus reduïts.