La 5a edició de ‘Bocairent obert’ arriba amb museus gratuïts, visites guiades i molta música

Aquest cap de setmana tindrà lloc una nova convocatòria de les jornades amb què Bocairent celebra el Dia Internacional dels Museus. Així, per cinquena vegada, el municipi oferirà visites gratuïtes i activitats culturals als seus recursos museístics i turístics en general. A més, tindrà lloc el segon concurs ‘Instairent’, en què les imatges relacionades amb els elements visitables del poble poden publicar-se en Instagram amb l’etiqueta #BocairentObert2022 i participar en el sorteig d’un vol en globus per a dues persones.

Quant a les activitats programades, destaca una visita guiada amb intèrpret de llengua de signes (dia 21, a les 11 h), organitzada per la Mancomunitat de Municipis, i una ruta nocturna (dia 21, a les 22.30 h). Igualment, tindrà lloc un tast de productes típics (dia 21, a les 12 h) i dos concerts: un a càrrec de l’Associació Unió Musical de Bocairent, a la plaça de Bous (dia 21, a les 19.30 h), i un altre de la mà de la formació Alcoi Slide, a la plaça de l’Ajuntament (dia 22, a les 12 h).

Pel que fa als recursos visitables, cal assenyalar que estaran oberts al llarg del cap de setmana: les Covetes dels Moros, la cava de sant Blai, les Covetes del Colomer, la plaça de Bous, el museu arqueològic, el monestir rupestre, el museu d’oficis i costums, el museu fester, el museu paleontològic i el museu parroquial. En tots els casos, l’accés serà completament gratuït.

M. Luz Pascual, regidora de Turisme, indica que “tornem a estar davant unes dates en què visitar Bocairent és una molt bona opció”. La responsable municipal agraeix la col·laboració de les entitats implicades per a dur a terme aquesta cinquena edició de la programació: “Bocairent Obert torna a brindar la possibilitat de redescobrir els nostres atractius i de viure un cap de setmana gaudint d’una gran quantitat de recursos”, afirma.