Quins museus de la Vall d’Albaida visitar aquests dies i per què?

Des del passat divendres 13 de maig i fins al diumenge 22 de maig, està duent-se a terme un ampli ventall d’activitats en la comarca per commemorar el Dia Internacional dels Museus (18 de maig). El Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida coordina una programació completa amb tota una sèrie de propostes per oferir al públic de la comarca i d’altres indrets.

Aquest divendres 20 de maig el Museu de les Artesanies d’Atzeneta d’Albaida gaudirà de portes obertes amb una exposició de contes pop-up. El MAOVA d’Ontinyent oferirà a les 18.00 h l’entrada lliure per a ‘Indiana Bones y el misterio de los monstruos de Ítaca’. En el Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA) s’inaugurarà l’exposició ‘Julia & Gilbert’, amb accés gratuït fins a completar aforament.

El dissabte 21 de maig hi haurà una visita guiada al Palau de Malferit, així com a la Col·lecció Museogràfica d’Història i Nino Bravo d’Aielo de Malferit, que acabarà amb una actuació musical a l’Auditori Municipal. En Bocairent, també el dissabte 21, es podrà gaudir d’una visita guiada pel municipi, i jornada de portes obertes al Museu Colomer, al Museu Arqueològic i el Museu Antonio Ferri. També es podrà visitar la Plaça de Bous. El Museu de les Artesanies d’Atzeneta d’Albaida també farà una jornada de portes obertes que comptarà amb una sessió de contes familiars amb Silvia Colomer a les 19.30 h. En el MITA es farà una visita guiada gratuïta a les 11.30 h. I, per finalitzar el dissabte 21 de maig, en Ontinyent el Museu Fester i el Museu dels Gegants i Cabets estaran oberts per a poder visitar-los.

Aquesta programació es tancarà el diumenge 22 de maig amb una jornada que comença a Llutxent amb l’oferta dels recursos turístics i Ecomuseu a les 11 del matí. Bocairent tornarà a oferir una visita guiada pel poble i jornades de portes obertes dels museus locals, així com la possibilitat de visitar la Plaça de Bous. En Albaida, a les 12.30 h al Jardí del Palau dels Milà i Aragó, hi haurà teatre de titelles d’accés gratuït de “El Cid Campeador” de Juan Catalina. En Ontinyent es podrà visitar el Museu Fester des de les 11.00 h fins a les 13.30 h, i el Museu dels Gegants i Cabets des de les 10.00 a les 14.00 h.

Com a ‘bonus track’ el dissabte 11 de juny a les 9.00 h es podran visitar les pintures rupestres dels abrics del Barranc de Carbonera a Beniatjar. Per poder assistir cal fer inscripció prèvia a l’ajuntament de Beniatjar: ajuntament@beniatjar.org o al telèfon 96 235 81 50.