La biblioteca d’Agullent, entre les millors d’Espanya per fomentar la lectura

El projecte Els camins de la lectura. Les sendes de l’escriptura ha fet que la Biblioteca d’Agullent se situe entre les millors en l’àmbit nacional. La ‘XXIII Campaña de Animación a la Lectura María Moliner 2023 del Ministerio de Cultura y Deporte’ ha determinat aquesta setmana la resolució, avaluant els projectes de més de 550 biblioteques de tota Espanya.

La Biblioteca d’Agullent i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Agullent presenten cada any des del 2014 un projecte que recull totes les activitats i accions de la Biblioteca, aconseguint així premi a les nou convocatòries presentades.

Així i tot, aquest any 2023, la Biblioteca d’Agullent ha obtingut la puntuació més alta i el premi màxim de 10.000 euros. Segons el bibliotecari Rafa Revert “el premi és el reconeixement tant en l’àmbit institucional per tota la tasca de visibilització i foment de la lectura, com per al poble, ja que des dels darrers anys s’ha incrementat l’ús de la biblioteca i la participació en totes les activitats”.

El projecte Els camins de la lectura. Les sendes de l’escriptura ha estat el nom escollit per tal de donar a conéixer totes les activitats que es realitzen al llarg de l’any. Des de clubs de lectura per a diferents edats, contacontes, tallers infantils i juvenils, presentacions de llibres, encontres amb escriptors i escriptores, realització de la Fira del Llibre, organització de l’Octubre Lector, premis literaris, entre altres activitats i accions que de forma transversal treballen amb altres d’entitats i associacions com el Col·legi Públic, el Centre de Formació de Persones Adultes d’Agullent, Casal Jove, entre altres, així com treballar conjuntament amb la resta de regidories de l’ajuntament.

Segons la regidora de Cultura i Turisme, Maria Herrero “La Biblioteca Municipal és l’epicentre de la cultura del poble i des d’on es coordinen la majoria de projectes, no sols culturals, també educatius, socials, turístics, entre altres. Aquest és un reconeixement a tot un treball d’anys i d’equip que reivindiquen la importància de la lectura com a eina sociocultural”.