Masters reconeix la trajectòria de l’ontinyentí Marcos Morau

El coreògraf ontinyentí Marcos Morau, Premi Nacional de Dansa, rebia aquest diumenge el primer premi ‘Masters pel Món d’Honor’ dins la gala Masters pel Món que tenia lloc al Teatre Echegaray . L’activitat, organitzada per l’escola Masters Ballet amb la col·laboració de l’Ajuntament, i inclosa en la programació de Cultura de Barri, reunia a 13 ballarines i ballarins de nivell internacional sorgits a l’escola ontinyentina, que van tornar a actuar a la seua ciutat. Es van fer dues sessions de l’espectacle, esgotant-se en els dos casos les butaques.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava com a “un autèntic orgull per a la ciutat” comptar amb talents com el de Morau i dels diversos ballarins i ballarines participants en la gala “i un privilegi tornar a tenir-los hui ací, i veure que no obliden les seues arrels”. Des de Masters s’agraïa Morau, “una autèntica figura de la dansa reconeguda a tot el món”, per l’esforç realitzat per acudir a replegar aquest reconeixement, pocs dies després d’haver presentat a Barcelona el seu últim espectacle, Firmamento, amb la companyia La Veronal. El coreògraf, recordava els seus inicis a l’escola ontinyentina i agraïa el reconeixement.

El cap de setmana de Cultura de Barri incloïa també altres activitats: divendres a la nit amb dues cites musicals, a la plaça Vicent Andrés Estellés amb la Banda Jove de l’Agrupació Musical d’Ontinyent; i a la plaça Major amb el concert de Tot per la Música pel 50 aniversari de la comparsa Cruzados. A més, dissabte a la nit actuava el Grup de Danses d’Ontinyent en la plaça de Sant Roc.

La programació es reprendrà aquest dimarts 18 de juliol amb Cultura a la fresca de Poble Nou i la projecció de Paral·lel 35º00, a les 22:00 hores en la plaça Sant Carles; mentre que al pati del col·legi Vicente Gironés es projectarà Minions: el origen de Gru, a les 22:00 hores del dijous 20 de juliol. Eixa nit també s’obrirà el XV Festival Ontijazz amb Sofia Ribeiro Trio, a les 23:00 hores en la plaça Concepció.

Divendres 21 de juliol tornarà l’Estiu Musical amb el concert de la Banda Gran de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, a les 23:00 hores en la plaça Major, i dissabte 22 a les 12:30 hores hi haurà una nova cita musical, amb el concert intercanvi de folklore del grup de Percussió i Dolçaina El Regall amb la Colla La Rosca de l’Alcúdia, al Teatre Echegaray.