“La caritat al segle XXI s’exerceix amb assistència, promoció i denúncia”

El director de Valencia Caritas, Nacho Grande, no va defraudar ningú en la xarrada que ha oferit al Centre Cultural Caixa Ontinyent, dins de la Setmana de Cáritas Interparroquial d’Ontinyent. El responsable de la institució diocesana va reivindicar el concepte de caritat, denostat en alguns sectors, i va posar en valor el que significa “molt més complet que de la justícia perquè abraça una idea integral”. En aquest sentit Nacho Grande va subratllar que “no amar és contrari a la pròpia naturalesa humana”. I va donar les tres claus per exercir la caritat al segle XXI, les quals passen per “l’assistència als necessitats, per la promoció de les persones per canviar la seua situació i per la denúncia de les condicions d’injustícia”.

A més va suggerir com a pautes en la relació amb els demés les accions de comprendre “perquè és aliviar”, escoltar i conèixer la realitat de l’altre abans de jutjar.

Nacho Grande va contextualitzar la situació tot indicant que la societat actual és fràgil i que la pobresa està marcada per tres drames: “es cronifica, s’hereta i s’intensifica·.

També va apuntar que l’ajuda als altres s’ha de portar a terme com a mitjà i no com a finalitat ja que s’ha d’observar els pobres com a portadors de possibilitats.