La Casa de Cultura acollirà l’exposició ‘Dones pioneres a les bandes valencianes’

El divendres 18 de març a les 20 h s’inaugurarà, dins de la programació del 8M ‘Juntes Sumem’ de l’Ajuntament d’Ontinyent, l’exposició ‘Dones pioneres a les bandes valencianes’, que es podrà visitar a la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara fins al 28 de març. A més a més, el dissabte 26 de març a les 19 h tindrà lloc al mateix espai, i apostant pels grups emergents femenins, l’actuació d’Eòlia Quintet.

Aquesta exposició, produïda per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, és una àmplia mostra fotogràfica de les dones pioneres a les Societats Musicals valencianes. Un treball de visibilització del paper de les dones en el món de la música de banda, no sols com a intèrprets, sinó també com a compositores, directores, professores, presidentes i membres de les Juntes Directives.

Així mateix, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent com a promotora i organitzadora de l’exposició a la ciutat, “reivindica així el paper de les dones a la nostra Societat Musical, visibilitzant la seua tasca en el passat i també en el present”, expliquen des de l’entitat.