‘La Colla del temps’, un viatge generacional escrit per Pau Gimeno

Pau Gimeno Morillo, mestre de primària i veí de Benigànim, ha presentat la seua primera novel·la de narrativa juvenil, La Colla del temps, un viatge intergeneracional per a conéixer els anys 90 de la mà de quatre joves. “És un projecte que naix de la nostàlgia i del foment de la lectura per a impulsar el diàleg entre parells i fills”, conta el seu autor. La Colla del temps amb 153 pàgines narra la història de 4 amics que coincidiran d’una manera totalment inesperada, on es veuran involucrats en una aventura plena d’enigmes, proves i viatges llunyans. “Els xiquets viatgen des de l’actualitat fins als anys noranta, moment en què no hi havia internet, per dur a terme una missió”, especifica Gimeno.

L’obra es divideix en dues parts: la primera és la ficció protagonitzada per aquests quatre amics, mentre que la segona es tracta d’un glossari d’anècdotes, en el que l’escriptor deixa empremta de les vivències viscudes durant la seua infància, però amb un toc d’humor. “Per exemple durant la novel·la apareix el telèfon fixe, aleshores aprofite per a explicar com eren aquelles escenes on no hi havia intimitat i els pares estaven davant durant les trucades”, detalla.

L’autor amb aquesta obra pretén apropar als lectors a una època recent amb fantasia i humor; mentre que en la seu vessant com a docent, intenta incentivar la lectura en família i que es recuperen les tertúlies literàries, on participen també els adults, fent-la més atractiva així als lectors de més edat. “Aquests encontres entre alumnes, pares i mestres als centres escolars estaven posant-se molt de moda abans de la pandèmia, ara que pareix que tot torne a la normalitat pot ser una lectura atractiva per aquests encontres, ja que dona molt de joc per a eixe diàleg entre parells i fills”, declara Pau Gimeno.

El llibre es va presentar el passat dissabte 9 d’abril a l’Auditori Municipal Paco Salvador de Benigànim i va ser tot un èxit. “Hi havia 90 cadires disponibles i es van omplir totes les localitats”, conta. Tant és així que en aquesta primera edició, els exemplars estan bàsicament esgotats, sols queda algun disponible en la pàgina web de l’editorial Sar Alejandría. En passar Pasqua es podrà tornar a comprar en Amazon i a tendes físiques. Una història que atraurà els joves, però també els adults amb ganes de recordar, eixos anys ja passats en forma d’aventura.

‘La Colla del temps’, un viatge generacional escrit per Pau Gimeno El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
Portada del llibre