La companyia La Veronal, dirigida per Marcos Morau, Premi Ciutat de Barcelona 2021

Foto de Vanesa Gómez

La companyia de dansa La Veronal, dirigida per l’ontinyentí Marcos Morau, ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2021 en la modalitat d’Arts Escèniques. Uns guardons que organitza l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 1949 per a reconéixer la creació artística i la recerca científica de la ciutat.

El jurat format per Ferran Dordal (president), Lali Álvarez, M. Rosa Badia Sopeña, Imma Colomé , Clara Peya i Esteve Caramés ha acordat per unanimitat atorgar aquest reconeixement a La Veronal per les obres Sonoma Opening Night. Dos espectacles amb una proposta visual i interpretativa molt potent. L’acte de lliurament dels Premis tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el pròxim 15 de febrer del 2022, a les 18:00.

En aquesta nova edició –l’any passat els premis van ser substituïts per les Beques “Premis Barcelona 2020” a causa de la pandèmia– l’Ajuntament de Barcelona ha recuperat i augmentat la dotació econòmica d’aquests premis que reforcen el seu paper de reconeixement a l’excel·lència i la projecció internacional en la creació i en la recerca cultural, científica i educativa de la capital catalana. Els premiats de cada categoria rebran 9.500 euros, a més es mantenen les beques que han estat rebatejades com Barcelona Crea.