Ontinyent reparteix el manteniment de parcs i jardins perquè participen empreses menudes

El servei de manteniment dels espais verds, arbrat urbà i triturat de restes de jardineria d’Ontinyent es repartirà en lots per afavorir la participació de més empreses, incloses més menudes. Així ho ha comunicat la regidoria de Sostenibilitat que portarà a l’aprovació del proper ple el nou plec de condicions per a aquests serveis, amb un pressupost anual d‘1,12 milions d’euros i dividit en 5 lots, podent presentar-se les empreses a un lot o a diversos indistintament.

Els lots es dividiran en cinc àrees: conservació i manteniment dels espais verds i l’arbrat urbà; conservació i manteniment dels jardins verticals; desbrossament de camins, sendes, solars cedits com aparcaments i altres racons; triturat in situ de poda procedent de l’activitat de jardineria de particulars; i decoració floral en determinats actes i festes.

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que “la divisió per lots, a més de fer més accessible la presentació d’ofertes, permetrà establir diferents criteris de solvència tècnica per a cada lot, així com d’adjudicació i millores”. En aquest sentit, el plec contempla que la plantilla de treballadors que preste el servei haurà de tenir una formació específica i la seu de l’empresa haurà d’estar obligatòriament a Ontinyent per “motius d’operativitat”, assenyalen. A més a més, els vehicles hauran d’anar retolats.

En els últims anys la ciutat d’Ontinyent ha anat incorporant nous espais vers com la zona enjardinada adjacent al Molí Descals, l’espai verd de l’Avinguda Generalitat o l’àrea canina de Benarrai, entre altres. Una de les novetats pel que fa a aquests serveis és la inclusió a la contracta del servei de decoració floral nadalenca, que en anteriors plecs apareixia a l’apartat de “millores”, quedant així consolidat.