La comunitat educativa participarà en el projecte del nou IES l’Estació

Un institut fet entre tots i totes. Això és el que pretén el Govern d’Ontinyent que siga el nou IES l’Estació, centre que després d’anys de reivindicacions ha començat el compte enrere para a la seua construcció: “és un projecte tan desitjat que no podíem deixar al marge a aquells que seran els seus principals usuaris i, per això, volem que participen activament en el disseny del nou institut”, ha exposat el regidor d’Educació, Óscar Borrell.

En aquest sentit, el Govern d’Ontinyent ha determinat que la comunitat educativa de l’IES l’Estació tinga un lloc en la comissió que s’encarregarà de supervisar l’elaboració del projecte del nou centre. D’aquesta comissió formaran també part els tècnics municipals i l’empresa encarregada de redactar el projecte: “fins ara es deixava com una recomanació als redactors dels altres projectes, però en aquests plecs apareix com un requisit perquè volem que siga un nou centre molt participat”, ha destacat Borrell.

És una de les novetats del plec de condicions del concurs públic per a l’adjudicació de la redacció del projecte, aprovat pel ple d’Ontinyent. Els treballs ixen a licitació per un import de 634.000 euros. La quantia del projecte obliga a la seua publicació en el Diari de la Unió Europea (DUE): “és un moment històric i il•lusionant, perquè és el primer pas al camí de l’execució real d’unes obres llargament demandades, que comporten una inversió global de 12 milions d’euros de la Generalitat. Però sobretot suposa atendre a una llarga demanda i una necessitat educativa que ara per fi va a fer-se realitat”, destacava Borrell, qui ha agraït als serveis municipals la seua implicació en el desenvolupament del pla Edificant a Ontinyent.