La consellera de Transició Ecològica visita EcoAqua, empresa pionera en Europa en reciclatge integral de matalassos.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitaven aquest dilluns EcoAqua Colchones SL, empresa pionera en Europa en reciclatge integral de matalassos amb sistemes ecològics.

L’empresa recupera el 100% dels materials com molls, espumes, làtex etc valorant les matèries primeres i reutilitzant-les. La tecnologia desenvolupada per Ecoaqua utilitza un sistema eco sostenible d’ultra alta pressió d’aigua que permet separar els compostos dels matalassos sense generar cap residu contaminant i evitant els abocadors. Així mateix, el procés introdueix una novetat singular en l’àmbit de tota Europa, com és la desinfecció dels materials obtinguts per a la seua adequada introducció en l’economia circular. La tecnologia usada permet valorar tots els materials sense emetre cap gas contaminant a l’atmosfera ni tampoc residus en pols durant el procés de reciclatge. A més, el 95% de l’aigua utilitzada per al procés de separació i reciclatge de compostos és reutilitzable.

Tant Isaura Navarro com Jorge Rodríguez coincidien en destacar la importància de comptar amb empreses innovadores i involucrades en la consecució d’un futur sostenible. L’alcalde, a més, mostrava la seua satisfacció “perquè els nostres polígons a Ontinyent tinguen les condicions adequades i siguen atractius per a empreses com aquesta, una aposta en la qual anem treballant intensament als últims anys des de l’Ajuntament amb ajuda de la Generalitat Valenciana”, recordava. A la visita també assistien Francisco Candela, secretari Autonòmic d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica; Salvador Navarro, president de la CEV; Vicent Muñoz, president del Consorci de Residus V5; Gonzalo Belenguer, director general de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit), a més dels regidors de Sostenibilitat i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Sayo Gandia i Pablo Úbeda, entre d’altres.