Sayo Gandia trasllada a la consellera Isaura Navarro les queixes del veïnat afectat per olors de la depuradora d’una empresa tèxtil.

La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, traslladava aquest dilluns a la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, les queixes del veïnat afectat per olors de la depuradora de l’empresa tèxtil Bleachont, SL. Gandia li va lliurar la carta signada pel veïnat, l’alcalde i la totalitat dels grups polítics de l’Ajuntament per demanar que la Conselleria agilitze les gestions per resoldre un assumpte que és de la seua competència, donat que aquesta empresa està sotmesa al procediment d’autorització ambiental integrada, que depén de la Generalitat.

La regidora incidia a la consellera en la necessitat d’una ràpida solució, “ja que les altes temperatures, igual que augmenten els riscos d’incendi, també agreugen els problemes amb olors com el que afecta el veïnat de l’entorn d’aquesta empresa”. El veïnat afectat per la depuradora de la firma tèxtil Bleachont SL i els Grups Polítics Municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent, ens dirigeixen a la consellera per traslladar-li el malestar i preocupació de la població d’Ontinyent, especialment del veïnat i altres empreses més pròximes a l’empresa Bleachont SL, atés que és una empresa sotmesa al procediment d’autorització ambiental integrada, de competència autonòmica.

A la carta es posa en relleu l’impacte ambiental que continuadament suposa l’activitat en gran part del municipi d’Ontinyent per les reiterades afeccions a l’entorn per la producció d’olors molt fort i desagradables; així com les reiterades queixes i denúncies del veïnat des de fa anys per l’afecció dels forts olors produïts des de la depuradora de l’empresa, que s’agreugen en èpoques de
temperatures altes i condicions d’inversió tèrmica generant molèsties inclús a centenars de metres de les instal·lacions.

Igualment, es recorda que des del Departament de medi ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent s’han fet reiterades visites amb l’objectiu d’inspeccionar els possibles incompliments de la instal·lació depuradora de l’empresa, fets que han sigut traslladats a la Direcció General de Qualitat i Educació ambiental. L’Ajuntament d’Ontinyent ha sol·licitat a la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental la revisió de l’autorització ambiental integrada i que aquesta es troba actualment en revisió.

En la carta, lliurada per acord de l’últim ple municipal, s’insta a la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental perquè accelere les actuacions necessàries per a solucionar, regular i controlar les mesures correctores de l’impacte ambiental produït per l’empresa, i se sol·licita una reunió urgent de la consellera amb representants del
govern municipal i portaveus dels tres grups polítics que conformen la Corporació Municipal. Isaura Navarro va explicar a la regidora que la Conselleria està realitzant diverses gestions respecte a aquest assumpte, i es va comprometre a atendre la petició de reunió.