La Creuà deixa Capitans per a 2025: Javier Ureña i Sisco Beneyto

El cap de setmana de la Creuà, en el qual les comparses fan avaluació de les últimes Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent i prenen les seues decisions de cara a les properes edicions, també han avançat els que seran càrrecs principals per a 2025.

Confirmats i anunciats ja els Capitans de 2024, seran la marinera Lucía Gil i el taifa Manolo Pardo, les assemblees de les comparses dels Bucaneros i dels Moros Berberiscos han nomenat els que seran màxims exponents de les Festes següents, les de 2025.

Els Bucaneros van necessitar d’una votació interna en la comparsa, que va tindre lloc en la primera hora de la vesprada del diumenge abans de la Pujà del Morenet, per optar entre diferents candidatures. Finalment els integrants de la comparsa van apostar per Javier Ureña com a futur Capità de la comparsa. Ureña és, actualment, el vicepresident de la Societat de Festers i membre de la comparsa des que va nàixer, amb una prolongada trajectòria de responsabilitat i representació.

Per la seua banda, els Moros Berberiscos van ratificar, en la seua assemblea del dissabte per la vesprada, el nomenament de l’única candidatura que s’havia presentat, la de Sisco Beneyto. Amb antecedents en la infància com a xano, i vinculat també a la comparsa dels Llauradors, Sisco Beneyto forma part dels Moros Berberiscos amb la seua penya Cego amb la qual s’ha fet avant per assumir el càrrec d’ací a dos anys.

També les comparses que tenen el torn de l’Ambaixada per a eixe mateix any han informat dels seus càrrecs. En la comparsa dels Fontanos, que ostentarà l’Ambaixada cristiana, seran Ximo Revert i Kike Montesinos, l’Ambaixador i Banderer respectivament. En la comparsa dels Kábilas, amb la responsabilitat de l’Ambaixada mora, seran Santiago Tortosa i Roberto Belda els que assumisquen el rol d’Ambaixador i Banderer.